avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantie de buna executie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantie de buna executie

Suntem obligati ca institutie publica sa prevedem in contract garantie de buna executie pentru reparatii curente, valoare sub 10.000 euro?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:22, 17 Noiembrie 2011
nu-mi raspunde nimeni? va rooog
contractul l-ati incheiat urmare a unei licitatii sau doar ca o achizitie directa?
daca l-ati incheiat dupa derularea unei licitatii este obligatoriu (OUG.34/2006) sa constituie si garantie de buna exec. *(daca e IMM se reduce la jumatate GBE)
daca l-ati incheiat dupa o achizitie directa nu cred ca sunteti obligta sa treceti si asta in contract, dar consider ca este in avantajul dvs sa cereti si GBE, altfel la un posibil control de la Curtea de Conturi sigur se vor agata de neconstituirea GBE, doar sunt bani publici, nu?
multumesc, suma nu ar fi mare si oricum la 15.000 lei contractul cat poate fi garantie, deci este mai mare tam-tamul. Si cei care ne repara tin niste bani blocati, face banca ceva profit. Deci nu stiu, este achizitie directa fiind suma mica si as prefra sa nu-i oblig la garantie daca nu e obligatoriu,
oricum multumesc
Subscriu colegei/colegului larrym.

Nu sunteti obligati, daca este achizitie directa. Dar va recomand, din motivele expuse de dansul.
Nu este cazul sa plangeti de mila celeilalte parti, au ei grija si singuri sa nu iasa in paguba. Important este sa fiti acoperiti in cazul unui control.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie MIMI13 MIMI13 La un contract de achizitie produse la care termenul de finalizare s-a încheiat dar nu s-a finalizat şi furnizarea produselor dar la care garantia de buna ... (vezi toată discuția)
Incredintare directa adinutza.2008 adinutza.2008 daca incheiem un contract de lucrari prin incredintare directa, este obligatoriu sa precizez care este perioada de garantie acordata lucrarii??? (mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Modificarea oug34/2006 cu 76/2010 elisa18 elisa18 Buna ziua, Cum interpretati modificarile cu privire la obligativitatea retinerii garantiei de participare , art 43'1 alin a). \"cuantumul garantiei de ... (vezi toată discuția)