avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AM PRIMIT O CITATIE IN CALITATE DE PERSOANA CERCETATA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AM PRIMIT O CITATIE IN CALITATE DE PERSOANA CERCETATA

Poate considerati ca nu e o problema fff serioasa, dar eu sun speriata.
am avut functia de asociat cu un procent de 5% intr-o societate. In momentu actual soc este in faliment. eu mi-am cesionat actiunile inainte de declansarea falimentului. Acum dupa 1 an am primit acasa o citatie in calitate de PERSOANA CERCETATA Nu stiu ce implica asta. Ar trebui sa apelez la un avocat? E grav?Mentionez faptul ca firma a ramas cu fff multe datorii. Eu nu am fost niciodata angajata in firma. Nici nu stiu prea multe . Am fost asoc doar ca sa poata fi administratorul angajat, deoarece exista legea ca nu poate fi asoc unic si angajat. Astept un raspuns, va rog pt ca vineri tb sa ma prezint la politie. Multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:42, 12 Ianuarie 2009
Ar fi indiciat sa nu va prezentati singura la politie ci impreuna cu avocatul caruia in prealabil ii veti arata citatia unde pot fi elemente care sa contureze fapta pentru care sunteti cercetata si totodata la momentul prezentarii la organul de urmarire penala in functie invinuirea care vi se aduce va poate recomanda cum sa va aparati.
Este recomandabil sa mergeti la politie insotita de un avocat.
Daca dati o declaratie aiurea va puteti autoincrimina.
Aveti dreptul de a afla invinuirea inainte de a da o declaratie si daca mergeti singura se vor supara pe dvs. pe motiv ca aveti prea mult tupeu daca incercati sa va exercitati drepturile procedurale.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu va speriati ! Este necesar sa mergeti la politie insotita de un avocat.
Ar trebui sa aveti incredere in organele de politie si in profesionalismul acestora. Majoritatea au studii juridice. Nimeni nu are interesul de a va acuza pe nedrept. Asa ca mergeti fara probleme la politie. In aceasta faza nu este necesar avocatul,mai ales ca va costa si bani. Nu este obligatoriu sa dati declaratie,in aceaasta faza. Numai dupa ce veti lamuri problemele veti lua o decizie. Si in fond daca sunteti nevinovata de ce va faceti probleme.:-/
La politie conteaza foarte mult peste ce anchetator da.
Exista si anchetatori care considera pe toata lumea vinovata si fac alergie la avocati.
Problema nu se pune de acuzare pe nedrept ci pe creionarea unei declaratii in care modificarea anumitor cuvinte poate duce la concluzia ca este vorba de o infractiune.
Cuvintele scrise in declaratie de multe ori fac diferenta intre vinovatie si nevinovatie.
Rolul important al avocatului este sa se scrie ceea ce se declara cu adevarat si nu folosirea unor cuvinte care sa dea loc de interpretare, cuvinte care nici macar nu au fost rostite de persoana care da declaratia.
Mai toti care au trecut pe la politie stiu ca anchetatorul dicteaza declaratia.Or reformularea poate genera probleme serioase pentru persoana care da declaratia.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Invitatie politie raglub raglub Ma intereseaza daca se poate transmite o invitatie speciala de catre politie prin telefon? (vezi toată discuția)
Citatie la politie in calitate de "faptuitor" Miyako Miyako Am primit o citatie sa ma prezint la politie. Pe foaia ce o am de la politist nu scrie pentru ce sunt chemat la sectie. Pe foaia ce o avea dansu am observat ca ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)