avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... invitatie politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

invitatie politie

Ma intereseaza daca se poate transmite o invitatie speciala de catre politie prin telefon?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:31, 21 Martie 2010
Ar fi bine pentru un raspuns complet sa detaliati situatia ca care v-ati referit.
In mod legal,citarea trebuieste facuta pe cale oficiala,fie prin posta,fie prin curier(alt politist)
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Se poate si prin telefon, se poate sa o gasiti si in cutia postala.
Se poate sa vina dupa dvs. la usa si sa va conduca la sectie.
Poate ca ar trebui sa va orientati dupa un avocat sau mai multi pentru orice eventualitate intrucat e posibil ca atunci cand aveti nevoie sa nu gasiti niciunul liber.
Daca il platiti anticipat va veni cu dvs. atunci cand aveti nevoie.

avocat Claudiu Lascoschi
User-ul nu stie sau nu explica de ce a fost citat.
De ce ar trebui sa apeleze la un avocat in acest moment ?
Da, se poate si va sfatuiesc sa va prezentati insotit de un avocat tocmai pentru a vedea care este motivul citarii si calitatea in care sunteti citat.:sorry:
r.gabi a scris:

User-ul nu stie sau nu explica de ce a fost citat.
De ce ar trebui sa apeleze la un avocat in acest moment ?

Cand sa apeleze la un avocat?
Dupa ce este pus sub invinuire?
Eu zic ca, nu.

Inca de la prima declaratie este indicat sa aiba avocat.Din practica mea, in cca 80 din cazurile grave, inclusiv talharii, datorita primei declaratii persoana a avut posibilitatea de a nu fi arestata chiar daca a fost retinuta si s-a cerut arestarea acesteia.Cred ca este un motiv suficient sa consider ca existenta avocatului este mai mult decat utila...
Se poate ajunge si la scoatere de sub urmarirea penala,etc.
Mai depinde si motivul pentru care userul este invitat...
Daca este invitat pt ca a furat un mar nu ar avea nevoie de avocat...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sotul meu a fost sunat de catre diicot carmen nedelcu carmen nedelcu Buna seara. Dupa cum spuneam sotul meu a primit un tel de la Diicot pt a da o declaratie cu privire la o cerere de creditare depusa in Aprilie 2009 la Milenium ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de invitat kikers kikers Am primit o citatie in calitate de invitat in cauza privind un dosar penal fara referire ,am o banuiala ca acest dosar priveste evenimentele intamplate la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)