avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu de cotizare pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu de cotizare pentru pensie

Sunt nascuta in iunie 1957. Am lucrat 18 ani si jumatate in grupa a II de munca. Am un stagiu de cotizare de 29 ani si 6 luni. Conform legii pensiilor, stagiul complet de cotizare, pentru mine, este de 30 ani si 9 luni. Intrebarea mea este: la acesti 29 ani si 6 luni de cotizare, se adauga ceva datorita lucrului in grupa II de munca? sau trebuie sa mai cotizez pana la implinirea celor 30 ani si 9 luni?
Cel mai recent răspuns: lumiboto , utilizator 18:32, 15 Noiembrie 2011
Pentru cei 18 ani lucrati in gr. a II-a de munca vi se mai adauga la stagiul de cotizare 4 ani si 6 luni (cate 3 luni pentru fiecare an lucrat in gr. a II-a).
In urma unei intrebari adresata anterior, am aflat ca ma pot pensiona dupa cum urmeaza:
- pentru limita de varsta in luna martie 2014 (aplicand reducerea varstei standard cu 4 ani pentru activitatea desfasurata 18 ani in conditii deosebite).
- anticipat partial in luna martie 2013.
In concordanta cu cele explicate astazi de catre dumneavoastra, la stagiul meu de cotizare de 29 ani si 6 luni s-ar adauga 4 ani si 6 luni pentru cei 18 ani de gr.II, deci se atinge stagiul complet de cotizare. Acest lucru inseamna ca pentru o pensie anticipata nu mai este nevoie de cotizatie, singurul impediment pentru o pensionare anticipata fiind doar varsta. Va rog sa-mi spuneti daca este corect sau nu.
Va multumesc

Conditia de stagiu pentru pensie anticipata fara penalizare este de 38 de ani si 9 luni,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata cu penalizare conditia de stagiu este de 30 de ani si 9,fara stagiu asimilat.Conditia de varsta pentru ambele,este de 55 de ani si 9 luni.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita de varsta si pensionare anticipata daniela57 daniela57 Buna seara, am o intrebare pentru mama mea, nascuta in 18 sept 1957, are 33 de ani de munca, dintre care intre 16/10/1974 si 31/12/1989 in grupa II ( 15 ani ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie la limita de varsta? goby goby Sunt de sex feminin. nascuta in data de 18.09.1957 Am studii superioare la zi de 5 ani (1978-1983) In intervalul :13.09.1983-01.05.1998 , gr.II de munca 100% ... (vezi toată discuția)
Reducere vârsta de pensionare Radu Aura Radu Aura Rog lămuriri in următoarea speta: bărbat, data nasterii - martie 1957, stagiu de cotizare 37 ani si 9 luni , din care 18 ani lucrați in grupa a-II-a ... (vezi toată discuția)