Buna ziua,
Sunt absolventa a facultatii de drept si in curand voi avea examen pentru un post de consilier juridic debutant.
In timp as vrea sa ma inscriu si in colegiul consilierilor juridici insa nu am facut stagiu 2 ani.
As vrea daca ma puteti ajuta sa imi spuneti cum as putea proceda tinand cont sa in legea 514 se precizeaza ca trebuie sa fac stagiu 2 ani.Asta inseamna ca altfel eu nu pot profesa?
Astept sa imi raspundeti!multumesc
Buna ziua,
atata timp cat veti fi angajata ca si consilier juridic debutant(stagiar) nu trebuie sa va faceti griji.Trebuie sa va inscriet in Colegiul Juristilor din orasul dumeavoastra si in cererea respectiva va trebu sa mentionati angajatorul care v-a angajat in functia respectiva, adica societatea comerciala/ institutie, ce este ea. Iar peste 2 ani de "stagiu"- adica de lucru puteti sa dati un examen de definitivat in profesia de consilier juridic la Colegiul Consilierilor.
Acest stagiul il faceti la firma la care lucrati, doar prin faptul ca lucrati acolo, nu afecteaza cu nimik job-ul dvs cu inscrierea in Colegiu, din contra va ajuta fiind inscrisa pe tabloul juristilor.
Mai multe informatii sunt sigura ca va vor da cxei de la Colegiul Juristilor din orasul dvs.