avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA depasire plafon TVA drepturi de autor
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

depasire plafon TVA drepturi de autor

Buna ziua,
Am si eu nevoie de opinia D-voastra: sunt persoana fizica si incasez venituri din drepturi de autor. Pe langa aceasta activitate mai am si venituri dintr-un contract de inchiriere apartament. Sunt pe punctul de a depasi plafonul de 35000 eur care ma obliga sa devin platitor de TVA .Intrebarea mea este : La veniturile din drepturi de autor trebuie sa iau in calcul si incasarile din chirie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:14, 17 Noiembrie 2011
veniturile din chirii sunt scutite de tva si in cazul dvs. sunt accesorii activitatii principale - drepturi de autor.
de regula plafonul se calculeaza pentru fiecare activitate independenta autorizata, pentru care se obtine cod de identificare fiscala.
chiar daca ati obtinut sau nu acest cod, consider ca sumele obtinute din chirii nu se iau in calcul la stabilirea plafonului de 35.000 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 35000 e neplatitor tva Daniela1974 Daniela1974 Am o societate neplatitoare de TVA cu activitate de baza intretinere corporala si activitate accesorie declarata prin act constitutiv inchirierea si ... (vezi toată discuția)
Plafon 35000 eur pfa deacroxana deacroxana As vrea sa stiu pentru un pfa pt plafonul de 35000 euro ce venituri se iau in calcul.?Strict cele facturate sau stric cele calculate. Veniturile din dobanzi ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor sau neplatitor tva bimola bimola buna , sunt PFA neplatitor TVA. puteti sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea : de la ce suma de venit devin platitor TVA?multumesc (vezi toată discuția)