avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plafon maxin diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plafon maxin diurna

BUNA ZIUA

INTREBARE: CAT ESTE PLAFONUL MAXIM PENTRU DIURNA, SI CAT E PLAFONUL DE CAZARE - PT ANGAJATUL UNEI FIRME CARE PLEACA IN GERMANIA PENTRU NEGOCIERA UNUI CONTRACT?

CHELTUIELILE CU TRANSPORTUL, CAZARE,DIURNA , SUNT DEDUCTIBILE IN TOTALITATE?

Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 08:08, 17 Noiembrie 2011
Toate cheltuielile cu delegatia sunt deductibile ,daca se incadreaza in limitele legale
Diurna pentru germania este 2.5 x35euro /zi.
multumesc,si documentele justificative pentru delegatie sunt:
-se acorda avans spre decontare in euro(sau se poate converti direct in lei ?)
-se complecteaza delegatia (pt strainatate)
-se ataseaza facturile, chitantele ,bonurile de motorina,(doc. justificative) tot in euro
-la intoarcere , se restituie diferenta de euro (daca e cazul)

si pentru cheltuielile privind combustibilul:-
-foaie de parcurs(cu confirmarea , stampilarea firmei germane)

e ok asa ?
Daca tineti casa in valuta faceti totul in Euro,..daca nu faceti convertirea lei si asa faceti decontulcu toate doc. justificative din Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna + cazare strainatate nicoletapasca10 nicoletapasca10 BUNA ZIUA Am si eu o speta, pe care nu mai stiu cum sa o rezolv, , e legat de o deplasare in strainatate si anume administratorul unei firma , care este ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli deplasari /activitati independete cosmm cosmm Pot deduce integral (cf 48. (4) lit. e si 38. pct 23 din norme) cheltuielile de deplasare efectuate de o persoana care obtine venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
deplasari externe -justificare cazare andrief andrief In conf. cu HG 518/ 1995 art. 9 al (3) \" in situatia cand cazarea nu poate fi asigurata la unitati hoteliere sau altele asemenea personalul poate sa ... (vezi toată discuția)