avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum/unde denunt un proprietar care nu plateste impozit ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum/unde denunt un proprietar care nu plateste impozit din inchirierea locuintei?

Buna ziua. Acum 5 luni am inchiriat o locuinta nemobilata, pt prima oara in viata mea. Cu proprietarul am facut un contract scris, de mana, in care se specifica ca eu am achitat, in avans, chiria pe 2 luni si ca voi locui acolo timp de 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Proprietarul a spus ca va face contract la administratia financiara, ca va fi legal, dar nici pana acum nu a facut-o. Mai mult, dupa 2 luni mi-a spus ca eu nu am platit avans 2 luni din chirie ci, o luna avans + garantie. Desi ne intelesesem de la bun inceput la avans 2 luni, si a fost foarte clara discutia, el a tinut-o una si buna ca el vrea garantie, iar banii pe care i-am dat nu se pun ca avans 2 luni. Acum, dupa 5 luni, imi spune ca vrea sa plec ca el are pe cineva de la tara care trebuie sa vina aici. Conform contractului scris de mana eu ar trebui sa mai stau o luna. Stiu ca acel contract n-are nici o valoare. Nici pana acum el nu si-a declarat veniturile la administratia financiara. Nu as fi vrut sa ajung la asta, dar as dori sa il denunt pt. ca a profitat de faptul ca eu nu ma pricepeam. Eu am tinut casa in stare buna, cum am primit-o. Nu am stricat nimic. Cheltuielile de intretinere si lumina sunt platite la zi.
Cel mai recent răspuns: super_girl1107 , utilizator 17:42, 16 Noiembrie 2011
Daca apreciati ca este imperios necesar o astfel de abordare,care oricum nu va solutiona situatia,aveti dreptul sa sesizati oficial autoritatea fiscala responsabila domiciliului in cauza
Din punct de vedere al obligatilor declarative, proprietarul are obligatia de depune Declaratia privind venitul estimat (220), in termen de 15 zile de la incheierea contractului intre parti, o data cu inregistrarea la organul fiscal a contractului incheiat intre parti. Aceasta se depune in 2 ex. + copia contractului de proprietate + copia de buletin a sa si a chiriasului.

1. De unde stiti ca nu a inregistrat contractul la administratia finanicara?
Daca sunteti sigura ca nu a facut-o, colega noastra Ynocentta v-a oferit solutia denuntarii proprietarului dar acest lucru nu va garanteaza recuperarea chiriei tagaduite de proprietar.
2. Ca solutie de compromis puteti sa-i solicitati ca evacuarea sa aiba loc la termenul scadent stabilit considerand ca plata (pentru luna respectiva) garantia pe care n-o veti lua inapoi. Asta pentru a va oferi timp sa gasiti un alt apartament.
L.C.
Drepturile chiriasilor sunt mentionate Legea locuinţei nr.114/1996.
www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Va multumesc pt ajutor. Chiar proprietarul mi-a spus ca nu a inregistrat contractul. Eu il intreb in fiecare luna si el zice ca se duce si ca sa n-am eu grija de asta apoi zice ca n-a avut timp. Voi incerca solutia de compromis, mai intai. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in posesie proprietate dupa reziliere contract inchiriere teo55 teo55 Buna seara Am inchiriat un apartament, ca proprietar, in urmatoarele conditii: -termen 12 luni -prima plata pentru 2 luni si o garantie reprezentand chiria ... (vezi toată discuția)
Chirias fara contract paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua Am si eu o problema legata de inchirierea unui apartament. Am inchiriat un apartament cu 2 camere unor persoane cu un contract facut intre noi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere pionieru2002 pionieru2002 am semnat in data de 24.09.2009 un contract de inchiriere pe 1 an, urmand sa ma mut din data de 30.09.2009.am semnat contractul la ora 21.00, asa ca nu am ... (vezi toată discuția)