avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transferul in interes de serviciu - drepturi prevazute ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transferul in interes de serviciu - drepturi prevazute de Legea nr. 188/1999 si neacordate

Buna ziua, am si eu o intrebare. In cadrul transferului in interes de servici, Legea nr. 188/1999 prevede obligativitatea institutiei la care se face transferul de a plati functionarului public "o indemnizatie egala cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioara celei în care se transfera, la acoperirea tuturor cheltuielilor de transport si la un concediu platit de 5 zile", în termen de cel mult 15 zile de la data aprobarii transferului. Intrebarea mea este ce se intampla daca trec aceste 15 zile iar institutia nu a achitat indemnizatia. Poate fi trasa instituia la rapundere( pentru ca legea nu prevede nici o sanctiuni) iar daca da pe ce temei legal??? Se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani| ... #-o #-o #-o
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: butacucristi , utilizator 09:17, 21 Noiembrie 2011
da, poate fi obligata in justitie sa-si respecte obligatiile stabilite prin lege. :)
Asa ma gandeam si eu. Acum termenul de prescriptie de 3 ani se aplica sau este instituit un alt termen ?
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul institutiei in cazul transferului in interesul serviciului mudpie mudpie Conform Legii 188/1999, art 90, alin. (3) \"Transferul în interesul servicului se poate face numai cu acordul scris al funcţionarului public transferat. În ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public DELIA DELEANU DELIA DELEANU Buna ziua.Va rog frumos,spuneti-mi si mie daca un functionar public se poate transfera de la o primarie la Administratia fiscala ?Desigur ,pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Mutare temporară funcționar public Constantin Teodor Constantin Teodor Sunt mutat temporar într-o altă localitate la 300 km de domiciliu. Care sunt drepturile mele? Mi se plătește cazare, transport, masă? (vezi toată discuția)