avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am venituri din instrainarea bunurilor mobile mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am venituri din instrainarea bunurilor mobile mai pot beneficia de somaj?

Buna seara,
Firma la care am lucrat m-a dat in somaj.La somaj mi-au cerut anumite acte printre care si adeverinta de la financiar.pe aceea adeverinta se stipuleaza ca am venituri din instrainarea bunurilor mobile.Puteti sa-mi spune-ti va rog daca mai pot beneficia de somaj?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: istratecristina , utilizator 13:38, 18 Noiembrie 2011
1. Normele de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, la art.6, spun ca veniturile prevãzute la art. 17 alin. (1) lit. f) şi la art. 34 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) lit. b) din Legea 76/2002 sunt venituri lunare, care se determinã prin raportarea venitului impozabil, certificat de cãtre organele fiscale teritoriale subordonate Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la numãrul de luni aferente unui an fiscal.

2. Asadar mergeti cu adeverinta la Agentia de Somaj sa va calculeze si sa va spuna daca puteti sau nu sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
Eu din feb.2010 pana in oct 2011 am fost in CCC iar pe adeverinta de la fisc pe anul 2011 apare aceasta stipulare.Multumesc!
1. Pentru calcularea indemnizatie de somaj se vor lua in calcul 12 luni formate din lunile lucrate dupa CCC si apoi, pana la 12, lunile lucrate inainte de a intra in CCC.
2. Pentru aceasta angajatorul va elibereaza o adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj in care vor fi cuprinse cele 12 luni precizate de mine mai sus.
multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil pacepa_2001 pacepa_2001 Un salariat este in concediu de crestere copil din data de 05.09.2011.Urmeaza ca din data de 02.06.2013. sa revina la locul de munca. Poate beneficia de somaj ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj CalinStefania CalinStefania Conform art.22 din Ordonanta de Urgenta nr.111 din 8 Dec 2010 , persoanele care au beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Somaj cumulat cu alte venituri suciugeorgeta suciugeorgeta Puteti sa imi spuneti,va rog,daca un salariat indeplineste conditiile pentru a intra in somaj de la locul de munca ,nu poate beneficia deoarece are un ... (vezi toată discuția)