avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce varianta sa aleg: vanzare-cumparare sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce varianta sa aleg: vanzare-cumparare sau imputernicire la vanzare auto?

As dori un sfat: ce varianta sa aleg pentru a scapa de multe drumuri si birocratie? Este vorba despre un autoturism care este pe numele socrului meu si pe care acesta ni l-a promis mie si sotiei. Noi vrem sa vindem masina. Ce avem de facut ca sa scapam de vanzare cumparare intre noi si socru: procura notariala sau chiar imputernicire din partea socrului pentru noi pentru vanzarea mai departe a autoturismului? In speranta ca m-am facut inteles va multumesc si astept sugestii.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 20:00, 17 Noiembrie 2011
Procura socrului pentru dvs.
la fel consider si eu, cu mentiunea ca procura si imputernicirea sau mandatul sunt in principiu acelasi lucru.
o procura in care sa mentioneze si ca veti incasa pretul vanzarii pe care il veti pastra. eventual si ca veti solicita un certificat fiscal in numele socrului daca vreti sa il scutiti de un drum pana la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde 50% dintr-un apartament? menționez ca succesiunea ... zender zender Pot vinde 50% dintr-un apartament? Menționez ca succesiunea este facuta, cadastru si certificatul energetic. Sora mea, care deține cealaltă jumătate nu se ... (vezi toată discuția)
Procura de imputernicire folosita in interes propriu negrila negrila IMPREUNA CU SOTULAM FACUT O PROCURA SOCRULUI MEU PE CARE IL IMPUTERNICEAM IN NUMELE NOSTRU SA VANDA UN TEREN IN COM BRAGADIRU-ILFOV(NOI FIIND DIN OLT).INTRE ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divort intro zi macul rosu macul rosu eu si sotul meu am hotarat sa divortam .nu avem copii si vrem sa divortam cat mai repede .suntem amandoi de acord .se poate la notar ????? cum sa procedam ... (vezi toată discuția)