avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta pentru a benificia de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta pentru a benificia de somaj

Buna ziua, vreau sa-mi depun dosarul pentru indemnizatia de somaj, insa ma confrunt cu o problema: de la firma la care am lucrat nu pot obtine acea adeverinta - privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor de somaj. Nu este nici un telefon al firme la care sa pot obtine informatii ( are sediul in Bucurest), iar cei de la sucursala imi tot spun ca nu se poate si ca defapt nu firma la care lucram trebuie sa-mi dea, ci o alta firma care administra cartile de munca. Nu stiu ce sa cred. Va rog sa-mi dati un sfat ce pot face in acest caz.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 1 Octombrie 2008
Ati primit dupa angajare copia dvs de la contractul individual de munca?
Daca da, acolo scrie numele societatii unde ati lucrat, adresa, CUI, J, telefon si veti sti pe cine sa cautati propriu-zis.
Faceti o cerere in dublu exemplar pe care obtineti un numar de inregistrare de la secretariatul societatii, prin care solicitati adeverinta necesara. au termen de raspuns 30 de zile. daca nu raspund sesizati Inspectoratul Teritoril de Munca.
Adeverinta se elibereaza de catre angajator si nu de societatea care se ocupa de carnetele de munca.
Puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu neplatite anisoaro anisoaro Firma la care am lucrat si-a desfintat productia (ei mai functioneaza pe net) cu data de 1 02 2009.Pe cartea de munca la aceasta firma am 3 luni, as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Perdere carte de munca paulgabi paulgabi In urma cu un an am fost angajat la o firma privata multinationala si am lucrat doar 3 luni dupa care am lichidat la cerere.Dupa lichidare la aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Carte de munca,vechime pierduta? matei1 matei1 Va rog sa-mi spuneti,in cazul in care am lucrat o perioada de 2 luni acum 20 de ani ,apoi am pierdut cartea de munca,am urmat o facultate,am fost somer,dupa un ... (vezi toată discuția)