avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz Politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz Politie

Buna dimineata,

Astazi de dimineata(jurul orei 06.00) ma trezesc cu lovituri in poarta de la niste agenti DIAS(cred) care imi cereau insistent sa ii las sa intre peste mine. Intr-un final au reusit sa intre si au inceput sa tipe si sa ma bruscheze, repentand faptul ca trebuie sa perchezitioneze aici. Mentionez ca nu au prezentat nici un fel de mandat sau hotarare judecatoreasca de a imi inviola domiciliul.

Au patruns si in casa unde au intrat pe surorile mele hartuindu-le dis de dimineata.
Intr-un final se trezeste unul dintre ei realizand ca au gresit adresa si ca "ne cerem scuze", in cazul in care eram aproape sa fiu imobilizat pentru ca nu ma conformam la ordinele lor "pe proprietatea mea".

Acest caz mi se pare de domeniul hilarului si ridicolului si nu doresc sa se incheie aici. Vreau sa depun reclamatie impotriva lor si eventul sa ii actionez in judecata(nu personal ci sectia/departamentul de care apartin).

Dvs ce parere aveti?care ar fi urmatorul meu pas?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:52, 18 Noiembrie 2011
In drept, fapta constituie infractiunea ABUZUL ÎN SERVICIU CONTRA INTERESELOR PUBLICE prevazuta de art. 248 C. pen. ("Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţa, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzeaza o tulburare însemnata bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori a unei alte unitaţi din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.")
Da, este abuz in serviciu contra intereselor publice si puteti depune plangere la procuratura.

Sa stiti ca se intampla si la case mai mari.
Alex_Munteanu a scris:

Sa stiti ca se intampla si la case mai mari.

Ceea ce sugerati este "sa tac si sa inghit" si nu prea imi place mentalitatea asta(care mai nou caracterizeaza tot romanul), asa ceva este mai mult decat un abuz.

Oare pentru cine se mai aplica Constitutia si dreptul la proprietate?
Nu, nu spun asta. Chiar v-am recomandat sa faceti plangere la procuratura.

[ link extern ]
Si eu recomand acelasi lucru ca si colegii de forum, faceti plangere pentru ca a fost un abuz, nu inchideti ochii pentru ca au fost foarte multe cazuri de acest gen si prea putine persoane care au incercat sa faca dreptate.
Mult succes si sa ne tineti la curent despre cum decurge cazul.

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu partaj emy77 emy77 Daca partajul facut la notar este legal?De ce cei de la inmatriculari dintr un anumit oras nu vor sa primeasca astfel de dosare?Cui trebuie sa ma adresez daca ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu cameliastoi cameliastoi Un angajat in S.A. -functie de conducere poate fi subiect activ al infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor personale - plangere formulata de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala adrianef adrianef Am castigat in contencios administrativ anularea unui act de revocare din functie publica. Avand in vedere ca actul respectiv, anulat de instanta, a fost emis ... (vezi toată discuția)