avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Am castigat in contencios administrativ anularea unui act de revocare din functie publica. Avand in vedere ca actul respectiv, anulat de instanta, a fost emis cu incalcarea prevederilor legale si in mod evident a fost un abuz, pot:
1 sa fac acum plangere penala pt abuz in serviciu contra functionarilui respectiv care decis si propus semnarea actului in cauza ?
2 daca nu stiu cu exactitate cine este el...pot face plangere penala impotriva institutiei...urmand ca aceasta sa "puna degetul" pe vinovat ?
3. Un asemenea demers are sorti de izbanda?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:53, 16 Noiembrie 2012
La primele doua puncte raspunsul este afirmativ.
Asa cum va asteptati la cea de-a treia intrebare nu sunt convins de succesul demersurilor, mai mult, in loc sa imbunatatiti situatia existenta o agravati.
In ce sens sa o agravez? Banuiesc ca nu sunt singurul care a trecut prin asa ceva .... Daca toti am sta sa inghitim si sa lasam capul in jos ...unde vom ajunge .... Nu sunt justitiar de felul meu dar nici nu pot sa accept ca nimeni sa nu fie tras la raspundere pt ca a facut ceva ca asa a vrut muschii lui sau ca asa i-a zis sefu'
pt suferințele aduse dvs. de către acea instituție a statului (luând în considerare/reținând felul dvs. de exprimare din conținutul postării) ar merita tras la răspundere vinovatul.Codul penal, la art.246, ne arată următoarele : INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGÃTURÃ CU SERVICIUL
Art. 246
Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor
Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
iar la art.247 :
Art. 247
Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi
Îngrădirea, de către un funcţionar public, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor unei persoane (aș întrerupe aici)

ori crearea pentru aceasta a unei situaţii de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA,

(și aș continua aici, în ideea că, nu rezultă textul de 3 rânduri a fi încadrat speței dvs.)

se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Numai dvs. cunoașteți adevărata situație, cât de adâncă este vătămarea ce v-a produs-o, suferințele îndurate în timp etc etc În opinia mea, mai întâi, aș consulta un BUN avocat specializat în penal (v-ar costa mai puțin să zicem 1-2 ore de consultanță juridică la cabinetul avocatului decât o respingere a acțiunii).Oricum, decizia finală vă aparține.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de putere ? decarrera_ro decarrera_ro Cand poti da, un functionar public, in judecata pentru abuz de putere (contencios) ? Si care sunt avantajele si dezavantajele ca dai persoana in judecata si ... (vezi toată discuția)
Cod penal total3r total3r poate fi considerata infractiune de abuz in servici refuzul repetat al administratorului unei firme de lichidare judiciara de eliberare a unei adeverinte la ... (vezi toată discuția)
Urgent iacobalina iacobalina Buna seara....am sa expun pe scurt problema mea....sunt psiholog in cresele de copii....doi parinti care se lupta pentru custodia copiilor....el o acuza pe ea ... (vezi toată discuția)