avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal

poate fi considerata infractiune de abuz in servici refuzul repetat al administratorului unei firme de lichidare judiciara de eliberare a unei adeverinte la cererea mea pt stabilirea pe baza adeverintei a punctului de pensie si implicit a pensionari .inainte de limita.escmotivul refuzului este ca nu are bani sa platesca personal.care este art care incrimineaza infractiunea daca este.va multum
Cel mai recent răspuns: total3r , utilizator 14:28, 6 Ianuarie 2011
Abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor



Art. 246. - Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.



Abuzul in serviciu prin ingradirea unor drepturi



Art. 247. - Ingradirea, de catre un functionar public, a folosintei sau a exercitiului drepturilor unei persoane ori crearea pentru aceasta a unei situatii de inferioritate pe temei de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, gen, orientare sexuala, opinie, apartenenta politica, convingeri, avere, origine sociala, varsta, dizabilitate, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.





Abuzul in serviciu contra intereselor publice



Art. 248. - Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o tulburare insemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.



Abuzul in serviciu in forma calificata



Art. 2481. - Daca faptele prevazute in art. 246, 247 si 248 au avut consecinte deosebit de grave, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.



Neglijenta in serviciu



Art. 249. - Incalcarea din culpa, de catre un functionar public, a unei indatoriri de serviciu, prin neindeplinirea acesteia sau prin indeplinirea ei defectuoasa, daca s-a cauzat o tulburare insemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia ori o vatamare importanta intereselor legale ale unei persoane, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.

Fapta prevazuta in alin. 1, daca a avut consecinte deosebit de grave, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani.
societatea de lichidare nu cred ca are personal asimilat cu persoane publice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de putere ? decarrera_ro decarrera_ro Cand poti da, un functionar public, in judecata pentru abuz de putere (contencios) ? Si care sunt avantajele si dezavantajele ca dai persoana in judecata si ... (vezi toată discuția)
Urgent iacobalina iacobalina Buna seara....am sa expun pe scurt problema mea....sunt psiholog in cresele de copii....doi parinti care se lupta pentru custodia copiilor....el o acuza pe ea ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 50. atentie raduallan raduallan Mergeti sa depuneti reclamatii la ANPC/CJPC din tara. Nu acceptati raspunsuri de genul mergeti la instanta. Astfel de raspunsuri va vor incurca chiar la ... (vezi toată discuția)