avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG nr. 50. ATENTIE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG nr. 50. ATENTIE

Mergeti sa depuneti reclamatii la ANPC/CJPC din tara. Nu acceptati raspunsuri de genul mergeti la instanta. Astfel de raspunsuri va vor incurca chiar la instanta de judecata, care va va trimite inapoi la ANPC. ANPC este initiatorul ordonantei. Ei sa solutioneze problemele si sa nu se spele pe maini. Faceti-le plangeri penale pentru abuz in serviciu daca este nevoie. Comisariatele din tara au o oarecare autonomie fata de ANPC astfel incat avem o sansa ca ei sa se implice si sa ne ajute.
Cititi cu atentie preambulul ordonantei. Se vorbeste acolo de instituirea unor mecanisme de mentinere a solvabilitatii partilor contractuale. Cum se mentine solvabilitatea consumatorului daca in cateva luni imi creste rata ca urmare a indicelui de referinta. Marjele fixe din contracte sunt stabilite deja! Eventual puteti sa negociati cu banca o marja mai mare dar nicidecum cea rezultata prin formula acceptata de ANPC.
Nu va lasati amagiti de vrajeala ANPC care va spune sa mergeti in instanta. Puneti presiune pe aceasta institutie platita din banii nostri pentru a-si face treaba, pentru ca ei sunt cei care trebuie sa verifice respectarea ordonantei de urgenta. Atentie, potrivit ordonantei ANPC da sanctiuni complementare de punere in conformitate a contractului cu actul normativ. E treaba lor sa interpreteze corect ordonanta si sa ia in considerare marja fixa din contract!

Cel mai recent răspuns: Maria20101974 , utilizator 13:09, 29 Septembrie 2010
Ma mir ca judecatorii nu au reactionat pana acum la aberatiile spuse de ANPC, care trimite pe toata lumea la instanta. Va dati seama ce va insemna pentru sistemul de justitie un numar suplimentar de cateva sute de mii de dosare care s-ar putea inregistra in plus in toamna asta?
Haideti sa luam pozitie si sa cerem celor care sunt platiti din banii nostri (ANPC) sa isi faca treaba si sa ne protejeze, daca asta e menirea lor!!!
Informatia e foarte importanta:

Alpha Bank: [ link extern ] /

BCR: www.creditbcr.ro; bcr.4-all.org/

BRD: [ link extern ] /

Banca Romaneasca: [ link extern ] /

Banca Transilvania: finance.groups.yahoo.com/group/clienti_transilvania_bucuresti/

ING: [ link extern ] /

OTP Bank: [ link extern ] /

Piraeus Bank: finance.groups.yahoo.com/group/ClientiPiraeus

Raiffeisen: finance.groups.yahoo.com/group/clienti_raiffeisen_bucuresti/

RBS: finance.groups.yahoo.com/group/crediteRBS/

Volksbank: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
raduallan, utilizator
Vedeti si aici!!! =D>
[ link extern ]
raduallan a scris:

Ma mir ca judecatorii nu au reactionat pana acum la aberatiile spuse de ANPC, care trimite pe toata lumea la instanta. Va dati seama ce va insemna pentru sistemul de justitie un numar suplimentar de cateva sute de mii de dosare care s-ar putea inregistra in plus in toamna asta?
Haideti sa luam pozitie si sa cerem celor care sunt platiti din banii nostri (ANPC) sa isi faca treaba si sa ne protejeze, daca asta e menirea lor!!!

"opinii", "de acorduri" ANPC 1048/29.07.2010- act de sprijin bancher si ghid pentru inspector opc:stunned:
[ link extern ]

@radu, "aberatii ANPC"?!! :hm::rolleyes:

INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGÃTURÃ CU SERVICIUL

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Art. 246. - Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Abuzul în serviciu contra intereselor publice

Art. 248. - Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Abuzul în serviciu în formă calificată

Art. 2481. - Dacă faptele prevăzute în art. 246, 247 şi 248 au avut consecinţe deosebit de grave, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

....

cine o sesiza, cine s-o autosesiza... :rolleyes:

Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator
gigelin a scris:

raduallan a scris:

"opinii", "de acorduri" ANPC 1048/29.07.2010- act de sprijin bancher si ghid pentru inspector opc:stunned:
[ link extern ]

@radu, "aberatii ANPC"?!! :hm::rolleyes:

INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGÃTURÃ CU SERVICIUL

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Art. 246. - Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Abuzul în serviciu contra intereselor publice

Art. 248. - Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Abuzul în serviciu în formă calificată

Art. 2481. - Dacă faptele prevăzute în art. 246, 247 şi 248 au avut consecinţe deosebit de grave, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

....

cine o sesiza, cine s-o autosesiza... :rolleyes:

Buna ziua @ gigelin,

1.depun cerere prin care solicit copii ale tuturor politelor de asigurare ale bunului ipotecat de la inceputul contractului de credit, inclusiv pata primelor anuale efectuate de catre banca. Nu este abuziva impunerea asiguratorului? Poate eu gasesc mai ieftin pe piata si apoi mi-au bagat o franciza deductibila de 2% daune totale....ce porcarie! si fara casa si datoare cu cota 2% franciza. Banca imi refuza cererea, pe motiv ca n-am dreptul. Scurt...ce ma fac? Vreau sa negociez eu cu asiguratorul ptr a nu plati asa de mult si a elimina aceasta franciza 2% daune totale.

2.depun cerere prin care solicit eliberarea unei copii a acestor "conditii din pachetul de produse" la care Banca face trimiteri la aproape fiecare clauza contractuala : dobanda de referinta interna a bancii, cesiunea de creanta si asigurare imobil , alte prevederi contractuale, precum si cazuri de culpa. Pai e corect asa? Banca ma refuza motivand ca n-am dreptul. Pai la ce am dreptul? Doar la ziua in care e scadenta de plata a ratei lunare si in rest numai obligatii? Cum somez banca sa-mi dea asa ceva? Am cadru legislativ?

Multumesc,
Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod penal total3r total3r poate fi considerata infractiune de abuz in servici refuzul repetat al administratorului unei firme de lichidare judiciara de eliberare a unei adeverinte la ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere ? decarrera_ro decarrera_ro Cand poti da, un functionar public, in judecata pentru abuz de putere (contencios) ? Si care sunt avantajele si dezavantajele ca dai persoana in judecata si ... (vezi toată discuția)
Urgent iacobalina iacobalina Buna seara....am sa expun pe scurt problema mea....sunt psiholog in cresele de copii....doi parinti care se lupta pentru custodia copiilor....el o acuza pe ea ... (vezi toată discuția)