avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie - depasire viteza legala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie - depasire viteza legala

circulam dinspre Reghim spre Dorohoi,iar la intrarea in Toplita am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei legale.Mi s-a comunicat ca am fost inregistrat cu 104 km/h,mi s-a intocmit pv de contraventie (603 lei amenda +90 zile carnet suspendat)
poate cineva sa ma sfatuiasca daca pot face contestatie si ce motive pot invoca pentru a putea avea cat de cat sanse de castig?
mentionez ca pv l-am semnat si la rubrica daca am sau nu obiectii am trecut NU
se merita sa depun contestatie in acest caz?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:29, 30 Noiembrie 2011
ar fi trebuit ca la rubrica obiectii sa scrieti DA sau sa nu scrieti nimic , practic ati recunoscut fapta. puteti incerca o plangere in instanta si daca ei nu au poze cu dumneavoastra aveti sanse de castig
alte intrebari:
cand pot recurea permisul? la expirarea celor 90 de zile; cu examinare sau fara examinare
cele 90 decurg din momentul in care mi s-a retinut permisul sau de la data la care expira dovada?
daca fac contestatie la care instanta ma adresez:cea de la Dorohoi,unde am domiciliul sau la Toplita unde s-a produs fapta?
Depuneti contestatie la Judecatoria de unde apartine politia care v-a amendat.
Invocati doar ca seria cinemometrului nu era trecuta pe P.V.
Procesul verbal va fi anulat de instanta.
Puteti depune contestatie pt ca e dreptul dv si daca pe PV nu este trecuta seria cinemometrului si politia nu are proba video sigur veti avea castig de cauza. In ce priveste contestatia aceasta trebuie depusa la judecatoria din raza de care apartine politia care v-a sanctionat. Vedeti ca documentele pot fi depuse si prin posta sau internet. Perioada de suspendare poate fi redusa pana la maxim 30 de zile prin sustinerea unui test de 15 intrebari din care trebuie sa raspundeti la 13.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
asa mi-a explicat si agentul de politie,dar intrebarea este :trebuie sa mai fac dovada a 30 ore legislatie? si daca nu reusesc sa obtin cele 13 puncte,ramane perioada de 30 zile suspendare sau cele 30 de zile curg din momentul in care am sustinut examenul?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile Marco7 Marco7 Buna ziua. As dori un sfat. Am fost inregistrat de radar cu 122km/h pe DN1, in afara localitatii, dar pe o portiune de curba cu limitare de viteza de 60 km/h ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis csaba32 csaba32 Am fost surprins cu 102km/h (#-o) in localitate, suspendare permis 90 zile si 603 lei amenda. Doresc sa stiu in ce conditii pot contesta PV si daca am sanse ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pt viteza crashmx crashmx buna ziua, desi s-a mai discutat pe forum asa ceva, am sa relatez si povestea mea pt cam 2 nelamuriri. pe data de 08.06.09 ma intorceam cu masina din ... (vezi toată discuția)