avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pe o perioada de 90 de zile

Buna ziua. As dori un sfat. Am fost inregistrat de radar cu 122km/h pe DN1, in afara localitatii, dar pe o portiune de curba cu limitare de viteza de 60 km/h si separatoare de beton intre sensurile de mers. Am fost oprit si mi s-a intocmit proces verbal cu 9 puncte-amenda adica 603 lei ( am achitat jumatate in 48 ore) si mi-a fost suspendat permisul pt 90 zile. Mi-am motivat gestul prin faptul ca dupa iesirea din viraj am executat o depasire, existand 2 benzi pe sens, separate prin linie intrerupta, dupa care am revenit pe banda 1, reducand viteza. Argumentul meu, ca mi-ar fi inregistrat viteza de varf din timpul depasirii si nu viteza normala de deplasare, nu a tinut in fata agentului. Nu am mai insistat, am semnat procesul verbal, desi nu mi s-a prezentat nici o dovada, poza sau filmare, i-am crezut pe cuvant. Am asteptat sa primesc dovada prin posta, dar au trecut 14 zile si nu am primit nimic. Intreb: pot contesta in instanta masura suspendarii ?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 20:40, 14 Noiembrie 2011
Puteti sa contestati in instanta procesul-verbal de contraventie. Daca ati semnat personal acel proces-verbal nu trebuie sa vi se mai comunice nimic. De la data semnarii lui aveti la dispozitie 15 zile pentru a-l contesta in instanta. Contestarea procesului-verbal de contraventie se face prin introducerea la Judecatoria de la locul savarsirii faptei a unei plangeri contraventionale prin care trebuie sa cereti instantei: anularea procesului-verbal ca netemeinic si nelegal, si in consecinta anularea sanctiunilor aplicate, obligarea intimatei la restituirea amenzii achitate in termenul de 48 de ore. La motivarea in fapt a plangerii invocati toate aspectele pe care le considerati a fi relevante in dovedirea nelegalitatii si netemeniciei procesului-verbal de contraventie.
Sa inteleg ca nu ati primit nici macar dovada fara drept de circulatie cand v-a fost suspendat permisul?
Ba da, am primit dovada cu drept de circulatie intre 01.11.-15.11
...pai atunci care dovada asteptati sa vi se comunice prin posta?
Va multumesc pentru explicatii ! Credeti ca faptul ca nu mi s-a prezentat o proba este un aspect relevant? Exista sanse sa se decida transformarea sanctiunii de suspendare in puncte de penalizare de ex. ? Sau sa ma limitez la sustinerea unui examen de legislatie cu posibilitatea reducerii la 30 zile a suspendarii ?

==============

Ma refeream la o proba, o fotografie de exemplu. Nu mi s-a prezentat nici o proba, i-am crezut pe cuvant ca m-au inregistrat cu viteza respectiva. Daca exista si o filmare s-ar putea vedea ca am depasit alt autovehicul si am revenit pe banda 1.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Suspendare drept de a conduce perioada 90 zile offsetman offsetman Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: in data de 1 martie 2016, am fost inregistrat cu aparatul radar cu o viteza ce depaseste 50 km/h pe acel sector ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)