avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptie

Stiu ca au mai fost topicuri pe acest subiect dar am nevoie de un raspuns la cazul meu.

Bineinteles, un credit la care ultima rata am platit-o prin 2008 septembrie. atunci am ramas fara serviciu si nu am mai platit. daca au trecut 3 ani, pot sa numai platesc nimic invocand prescriptia ??

da stiu, ar trebui sa platesc, dar nu mai imi permit :((
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 19:06, 20 Noiembrie 2011
Daca in acest interval de timp, creditorul nu a facut nici un act de executare care sa intrerupa prescriptia, atunci puteti invoca acest lucru.

Dar, va trebui sa deschideti o actiune in instanta.
Curge cate un termen de prescriptie pentru fiecare rata. Deci sunt prescrise ratele de inainte de data de 20.11.2008. Daca mai sunt rate dupa aceasta data termenul de prescriptie nu este implinit.
Daca trebuia sa platiti ulima rata in noiembrie 2008+3 ani=> s-a implinit termenul.
Sper ca m-am facut inteleasa cat de cat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire... prescriptie mirelazod mirelazod am o mare nelamurire.#-o....deci la prescriere datorii, am luat credit bancar in septembrie 2006 pe 5 ani, am platit rata pana in octombrie 2007...cand se ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor Ralucush Ralucush Buna seara! As avea nevoie de sfatul dumneavoastra in urmatoarea situatie: Mama mea a facut acum cativa ani (prin 2003 cred) un imprumut la actuala ... (vezi toată discuția)