Buna ziua !Va rog,daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna,daca exista contract colectiv de munca la nivel de ramura(sector de activitate)pentru cod CAEN1107. (Intervin cu aceasta rugaminte, deoarece spre exemplu, pe site-ul Ministerului Muncii,contractul colectiv la nivelul ramurii comert apare expirat, iar ieri la ITM mi s-a spus de catre un inspector responsabil cu inregistrarea contractelor colective la nivel de angajator, ca cel la ramura comert NU este expirat.Asa ca...)
Si mai am o intrebare: Daca unui agent de vanzari i se opreste garantie pentru auto dat spre folosinta, la incetarea contractului i se poate retine aceasta garantie pentru solduri neincasate de la clienti care si-au inchis magazinele? Va multumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastra!
Daca agentului in cauza i s-a oprit o garantie in baza unui document care se specifica faptul ca respectiva garantie este pentru daune aduse atovehicolului pe care il conduce nu i se opt retine soldurile neincasate de la clienti.
Societatea are posibilitatea de a actiona in instanta societatile debitoare pentru plata creantelor neincasate. Agentul respectiv nu a lasat marfa la un magazin fara sa incaseze contravaloarea ei asa de capul lui, ci ca o politica a societatii dvs., incat nu vad care ar fi obligatia lui de a acoperi creanta respectiva.