avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv la nivel de ramura

Buna ziua !Va rog,daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna,daca exista contract colectiv de munca la nivel de ramura(sector de activitate)pentru cod CAEN1107. (Intervin cu aceasta rugaminte, deoarece spre exemplu, pe site-ul Ministerului Muncii,contractul colectiv la nivelul ramurii comert apare expirat, iar ieri la ITM mi s-a spus de catre un inspector responsabil cu inregistrarea contractelor colective la nivel de angajator, ca cel la ramura comert NU este expirat.Asa ca...)
Si mai am o intrebare: Daca unui agent de vanzari i se opreste garantie pentru auto dat spre folosinta, la incetarea contractului i se poate retine aceasta garantie pentru solduri neincasate de la clienti care si-au inchis magazinele? Va multumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 13:00, 17 Noiembrie 2011
Daca agentului in cauza i s-a oprit o garantie in baza unui document care se specifica faptul ca respectiva garantie este pentru daune aduse atovehicolului pe care il conduce nu i se opt retine soldurile neincasate de la clienti.
Societatea are posibilitatea de a actiona in instanta societatile debitoare pentru plata creantelor neincasate. Agentul respectiv nu a lasat marfa la un magazin fara sa incaseze contravaloarea ei asa de capul lui, ci ca o politica a societatii dvs., incat nu vad care ar fi obligatia lui de a acoperi creanta respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent comercial-solduri restante postolachi postolachi Lucrez ca agent comercial la o firma de distributie,in ce consta activitatea mea? Iau comenzile de la clientii existenti in portofoliu,firma livreaza marfa in ... (vezi toată discuția)
Agent comercial-solduri restante postolachi postolachi Lucrez ca agent comercial la o firma de distributie,in ce consta activitatea mea? Iau comenzile de la clientii existenti in portofoliu,firma livreaza marfa in ... (vezi toată discuția)
Garantie la angajare? serena82 serena82 Buna ziua, Este legal ca la angajare, angajatorul sa-si ceara o garantie pentru marfa pe care urmeaza sa ti-o dea? Postul ar fi cel de agent vanzari, iar ... (vezi toată discuția)