Studiez posibilitatea deschiderii unui cabinet de medicina muncii. Din ce m-am documentat pana in prezent, pentru a-l autoriza trebuie sau sa fie asociat un medic, sau sa fie administrator.
Avand in vedere ca eu nu sunt medic, ma intreb daca nu pot angaja pur si simplu un medic specialist de medicina muncii care sa presteze activitatea. Cu alte cuvinte, daca medicina muncii se poate face doar sub forma unui cabinet, sau se poate face ca un SRL care presteaza servicii medicale.
Daca totusi trebuie sa angajez un medic ca si administrator, nu am inteles din textul regulamentelor urmatorul lucru: acesta trebuie sa figureze ca administrator doar la momentul autorizarii, sau pe toata durata functionarii societatii? Daca ar fi doar pentru autorizare, mi-ar fi mult mai simplu.
Societatea comerciala cu obiect de activitate furnizarea de servicii medicale poate fi infiintata de catre orice persoana fizica (medic sau nemedic) sau juridica, in urmatoarele conditii (Ordonanta Guvernului 124/1998, art. 15):
- sa aiba obiect de activitate unic, constand in furnizarea de servicii medicale (Grupa CAEN 862 - Activitati de asistenta medicala ambulatorie si stomatologica), cu sau fara activitati conexe acestora, stabilite prin ordin al ministrului sanatatii si familiei;
- administratorul societatii comerciale sau cel putin o treime din numarul membrilor consiliului de administratie sa fie medici;
- sa fie inregistrate in Registrul unic al cabinetelor medicale.