avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am platit amenda, mai pot face plangere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am platit amenda, mai pot face plangere?

Situatia e in felul urmator.
Ma indreptam intr-o seara spre casa pe o strada principala. Banuiam (vazusem cindva un semn) ca limita este 60km/h, si am accelerat sa am pina in 70.
Ma opreste politia, ca am viteza si ca radarul a inregistrat 68km/h. Il intreb daca nu e limita de 60 si el imi zice ca nu, limita acolo e 50km/h, iar ei permit depasirea cu inca 10km a vitezei, dar ca eu am depasit cu 18.
Fiind mic si fraier, il cred si semnez fara obiectii. A doua zi platesc 67 lei si cam asta a fost, desi tot nu eram ferm convins de limita de viteza.
Astazi, intimplarea face sa trec iar pe acolo si vad indicatorul: 60km/h.

Mentionez ca fapta s-a intimplat pe 10 oct. Exista vreo sansa sa contest amenda si sa-mi recuperez banii? Daca da, care ar fi procedura?
Nu mi-e de bani, ci ma oftic de faptul ca am picat in plasa.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:18, 17 Noiembrie 2011
Ati depasit termenul pt contestatie asa ca pe viitor sa fiti mai atent ce semnati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)