avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice schimbare procedura achizitiii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

schimbare procedura achizitiii

Buna ziua !
daca in cursul anului am achizitionat anvelope prin cumparare directa dar datorita cresterii pretului la anvelopele de iarna depasesc 15000 euro. Exista posibilitatea legala de a initia un alt tip de procedura pentru e achizitiona si restul de anvelope
de care am nevoie ?
si daca da care ar fi prevederea legala.
Va multumesc !!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: mariusmm , utilizator 13:38, 21 Noiembrie 2011
Cadrul legal privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitii publice este OUG 34/2006 republicata. La articolul 18 sunt sunt enumerate procedurile de atribuire a contractului de achizitie publica.
cf art. 124 OUG 34/2006 pt. contractul de furnizare de pana la 125.000 euro puteti aplica cererea de oferta, daca val. este mai mare aplicati licitatia deschisa.
art. 20 prevede aplicarea procedurii de licitatie deschisa/restransa, dar se poate aplica oricare din celelalte proceduri(vezi art.20), caz in care trb sa faceti o Nota justificativa privind alegerea procedurii (HG 925/2006-art.5 ).
alta e problema. In cursul anului 2011 am achizitionat anvelope pana in 15000 euro prin cumparare directa. Datorita obligativitatii de a echipa masinile cu anvelope de iarna preturile au crescut foarte mult si nu ma mai incadrez in cei 15000 euro. Intrebarea este daca in cursul aceluiasi an se poate schimba tipul de procedura
nu e nicio problema daca nu mai faceti achizitie directa.
ar fi o problema daca acum, dupa ce ati cumparat pe ach.dir. sa zicem de 14.000 euro, trebuie sa mai achizitionati de inca 3000 euro si faceti tot achizitie directa. pt cei 3000 euro faceti cerere de oferta.
cu siguranta de cei 3000 de euro nu voi lua prin cumparare directa dar ma interesa ce lege imi perimte sa schimb tipul de procedura in cursul anului. Multumesc inca o data !

Alte discuții în legătură

Documente achizitie directa dorela dorela Poate cineva sa-mi trimita si mie model de nota justificativa si nota de fundmentare folosite in achizitia directa? adresa mail chychy_cris@yahoo.com ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, rog sa ma informati si pe mine despre achizitia directa a produselor. Stiu ca e legala e prevazuta de art 19 din Oug 34/2006 stiu ca tr o nota ... (vezi toată discuția)
Achiziție publică pentru cartea de bibliotecă elisabetapavel elisabetapavel Cum trebuie să procedeze o instituție publică ce are alocat pentru achiziția de publicații (carte, periodice, carte electronică etc) adică necesitatea ... (vezi toată discuția)