rog sa ma informati si pe mine despre achizitia directa a produselor.
Stiu ca e legala e prevazuta de art 19 din Oug 34/2006 stiu ca tr o nota justificativa problema mea incepe la CPV.
Aici nu inteleg daca eu in decursul unui an pot sa achizitionez direct spr exemplu servicii de formare profesionala dar cum in luna mai 5 cursuri iar in luna august inca 6 cursuri, in nota justificativa trec acelasi CPV sau diferit .
Stiu ca art 23 spune ca nu tr sa spargi contractul in mai multe ca sa ai o val mai mica dar oricum aceste cursuri nici impreuna nici separate nu depasesc 5 mii euro.
Conform art 19 din OU 34 modificata de OU 19/2009, valoarea achizitiei directe poate fi de 15000 euro.
Deci s-a decis marirea pragurilor pentru cumparare directa si pentru cerere de oferta pâna la care autoritatea contractanta poate achizitiona direct produse, la 15.000 euro pentru fiecare achizitie de produse si servicii si 15.000 euro pentru lucrari.
Se respecta acelasi cod CPV , si nu este absolut nici o problema (suma acestor achizitii directe - pe acelasi cod CPV sa nu depaseasca suma stabilita de lege !)