avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... \"ciudatzenii\" in procesul cu firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

"ciudatzenii" in procesul cu firma de asigurari

in data de 11 noiembrie 2010 are loc un accident auto urmarile fiind pagube aduse masinii in cuantum de aproximativ 20.000 lei si vatamarea corporala a sotiei careia ia fost eliberat certificat medico legal pt 35-40 zile , a fost inaitat dosarul si la tribunal au inceput " surprizele". 1. primesc citatie emisa la data de 11 iulie 2011 pentru data de 15 noiembrie 2011 pentru ca apoi sa aflu ca au mai avut loc doua infatisari pe data de 17 august si pe 13 septembrie avocatul meu sustinand sus si tare ca este prima infatisare cea din 15 noiembrie. 2 avocatul meu propune pentru despagubiri materiale si morale suma de 12.000 lei afirmand ca este o suma foarte mare si sugerandu mi insistent in repetate randuri sa ma impac cu vinovata ca este mult mai bine asa 3. am intrebat avocatul daca pot cere in cadrul acestui proces si daunele aduse masinii si acesta imi raspune ca nu au nici o legatura vatamarea corporala cu daunele aduse masiinii.4 in data de 15 noiemrie cand am fost la prima infatisare am trecut si pe la asigurari si am cerut conciliere pt data da 13 decembrie si la tribunal "surpriza" presedinta completului cere amanarea cauzei pt data de 6 decembrie avocatul se ridica si cere amanarea pt data de 13 decembrie aceeasi data cu conciliera 5 .in timpul procesului am fost chemati la bara si am fost bombardati si eu si sotia cu nenumarate intrebari de catre avocatul vinovatei in schimb avocatul nostru nu a deschis gura cat a tinut sedintza. va rog ce pot face in aceasta situati si in primul rand spuneti mi daca pot cere plata daunelor aduse masinii in cadrul aceluiasi proces. am uitat sa menzionez ca sa cerut si expertiza care o in vinovateste exclusiv pe cea cu care ne judecam (acesta a avut si un expert parte care nu a avut nici o replica) sper ca totusi sistemul judiciar sa functioneze multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 08:47, 22 Ianuarie 2012
Angajati un alt avocat.Din pacate trebuia sa va constitituiti parte civila cu o suma mai mare ,12.000 lei nu inseamna nimic.Trebuia sa cereti daune morale si materiale mai mari.Daca nu mai sunteti la termenul la care s a mai puteti cere daunele materiale pentru masina si pentru cheltuielile facute cu sotia in spital ,nu aveti alta solutie decat sa mergeti pe cale separata ,sa puneti pe rol un dosar civil .Pretentiile se vor timbra la valoare.Daca se termina asa cum a inceput nu mai aveti nici o alta posibilitate ,va interveni autoritate de lucru judecat a laturii civile din dosarul penal.Consultati un alt avocat..
Este bine sa va angajati un alt avocat care sa va reprezinte in proces si sa va apere de toate aceste tertipuri avocatesti.
multumesc pt raspunsuri. tin sa precizez ca aceasta a fost prima infatisare in care avocatul meu a depus cererea de despagubire si am fost audiatzi ,eu fiind audiat in calitate de martor (eu am condus masina) iar la urmatorul termen am fost citat ca martor de catre avocatul vinovatei. ce mai pot face dat fiind faptul ca avocatul meu este opersoana foarte influienta si cu experienta. Am vorbit cu un alt avocat (un prieten din copilarie specializat pentru alt tip de dosare) ca este greu de "trecut "peste acesta
Aceasta este parerea unora nu va lasati influentat de unii care nu va sfatuiesc bine.Mai cautati si veti gasi omul potrivit.
multumesc pt raspuns doamna avocat mirabella si in general multumesc tuturor celor care ne indruma pe acest forum ( am observat ca unii dintr dvs postati la ore foarte inaintate ceea ce este de apreciat) .In alta ordine de idei voi incerca sa angajez un alt aparator desi asta implica "alti bani si alta distractie" ceea ce pt omul de rand este practic imposibil. inca nu mi a raspuns nimeni concret daca pot inca cere si plata daunelor aduse masinii.procesul este in fond si a fost citata firma de asigurari la termenul urmator. deci.... pot cere plata daunelor pt masina?

Alte discuții în legătură

Sfat privitor la acctionarea in judecata a firmei de asigurari mirel-d mirel-d in data de 11 noiembrie 2010 a avut loc un accident urmarile acestuia fiind vatamarea corporala a sotiei si daune aduse masinii in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Daune morale, in urma unui accident rutier gioghy gioghy Buna ziua, Acum 2 ani, mama mea a fost implicata intr-un accident de circulatie destul de urat! Mergea spre Bucuresti cu un microbuz sa cumpere marfa, ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)