avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului, solutii posibile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului, solutii posibile

Buna ziua ,

Am fost depistat acum 3 luni de zile de organele de politie conducand pe un drum comunal sub influenta alcoolului.Acestia m-au oprit si m-au pus sa suflu in fiola unde aveam 0.5 in aerul expirat.Am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange,acestea fiind 0.95 prima si 0.85 a doua.
Am vorbit cu politistul la telefon de mai multe ori de atunci,el mi-a spus ca nu mi se anuleaza permisul si ca nu voi avea dosar penal pentru ca probele sunt langa limita si nu am opus rezistenta atunci cand am fost oprit,ca el v-a scrie un referat unde v-a mentiona acestea si ca ma voi alege cu o amenda.Precizez ca am cazierul curat nu am alte antecedente.

Intrebarea mea este urmatoarea : Este adevarat ce zice politistul ?
Mi-a mai spus ca dupa ce se termina cu urmarirea penala o sa primesc o foaie cu care imi voi ridica permisul. Este adevarat ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
O zi buna .
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
vezecs, utilizator
Cel mai recent răspuns: vezecs , utilizator 15:55, 22 Februarie 2012
Ati putea sa primiti o amenda administrativa, dar nu politistul decide daca primiti NUP ci procurorul.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
@vezecs
am fost si eu in situatia ta, in iulie am fost oprit de politie cu 0,5 in fiola, 0,85 prima proba sange, 1,00 a doua proba sange, probele luate dupa aproximativ 45 minute de la testul cu fiola. L-am intrebat pe politist daca trebuie sa cer recalcularea alcoolemiei, el mi-a spus ca nu, eu stiam ca aveam acloolemia in crestere deci la momentul opririi cred ca era sub 0,8. Am asteptat vreo 4 luni de atunci si mi-a venit recent un plic de la Parchet cu SUP(scoatere de sub urmarire penala) + amenda administrativa 1000 lei si cheltuieli judiciare 900 lei.
Asta e pretul prostiei ce am facut-o. #-o
Va multumesc de raspuns , astept acum sa vad ce se v-a intampla.Imi pare foarte rau ca am condus atunci.Asta a fost sa se intample.
aveti toate sansele sa scapati cu amenda administrativa mai ales ca ereati pe un drum necirculat!si.....apropo politistul relateaza fapta si se sfatuieste cu procurorul asa ca mai conteaza ce spune si el(politistul de la cercetari penale nu agentul care v a oprit)!
Prima proba de sange era de 0.95, deci este vorba de o infractiune nu ca erati la limita. Cand o sa va cheme procurorul sau in fata instantei este bine sa recunoasteti fapta si sa aratati ca o regretati si pedeapsa poate fi redusa cu 1/3 sau chiar puteti sa primiti NUP si o amenda usturatoare cum se mai intampla in asemenea cazuri.

Alte discuții în legătură

In legatura cu recalcularea alcoolemiei riki_adr riki_adr Buna, In luna oct2008, am condus sub influenta alcoolului, am fost oprit si testat (nu am avut nici un incident). Acum imi pare f rau, dar asta este ..., ... (vezi toată discuția)
0,57 in fiola! ce sanse am sa primesc nup? biggiebj biggiebj Salut! In seara de Pasti am avut proasta inspiratie sa ma urc \"vesel\" la volan.Nu am apucat decat sa pornesc masina si sa dau 5 metri cu spatele apoi cand sa ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)