Buna seara,
Detin o firma care lucreaza sub cod caen 1610-Taierea si rindeluirea lemnului .
Cu acest cod as putea sa cumpar din Olanda 2000 de placemat-uri(suporti de farfuri) in ordinea in care nu am cod caen pt import iar la randul meu sa vand catre o alta firma din Romania?Mentionez ca as dori sa cumpar aceste produse in urmatoarele 2 sapt.Am nevoie de cod caen, neaparat pt a putea face aceasta achizitie?
Sper sa fi dat toate datele necesare si poate intrebarea pare absurda insa astept rasp dvs,
Multumesc.
Nu exista cod CAEN import (export) .In actul constitutiv aveti CAEN pentru comert? Si tot in actul constitutiv in cazul in care aveti comert ar fi trebuit sa aveti fraza " activitatile de comert se vor desfasura si sub forma de import-export.....
Nu exista un alt cod caen.Insa as putea sa fac acest import numai cu acest cod?Ce ar trebui sa fac sau ce cod caen m-ar ajuta sa finalizez acest traseu?
Activitatea de import-export se regaseste in cadrul codului CAEN la comert cu ridicata. Daca aveti comert cu ridicata in actul constitutiv si aveti autorizata activitatea pretabila activitatii respective ( certificat constatator de autorizare de la registru comertului) puteti sa comercializati marfa din import.
dv legal puteti vinde ce fabricati dar trebuie sa solicitati ce tip de comert desfasurati cu ridicata sau amanuntul si atunci comercializati ce doriti cu caen aferent fiecarui sortiment.