Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele:
1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si robinetul de alimentare de sub chiuveta din baie) este proprietate comuna a locatarilor sau proprietarul respectiv este raspunzator de intretinerea acestei tevi.
2.Am avut o defectiune la aceasta teava acum un an,am reparat-o si acum am primit instiintare de plata de la o firma de asigurari pentru stricaciuni in apartamentul cu doua Multumesc
Eu sustin ca proprietatea comuna este conducta verticala si "T"-ul prin care apartamentele sunt conectate la aceasta.
Dv. ce sustineti de fapt?
Eu ma bazez pe acordul de asociere al asociatiei mele. Credeti ca alte asociatii au scris altceva in acest acord? Indeobste draftul e luat de pe internet si in aceasta descriere a proprietatii comune nu se intervine deloc decat pentru chestiuni specifice.
Putem "cadea la un numitor comun" dar de la T-eu si nu de la contor:fight:
Coloanele comune de apa, la mine si la multi vecini, sunt pozitionate vertical paralel cu peretele de la baie sau bucatarie.
La 30 de centimetri deasupra planseului este un T-eu. Din acesta pleaca o conducta orizontala ce duce spre chiuveta. Aceasta conducta orizontala este necesara fiecaruia, nu este comuna si pleaca, asa cum am spus din T-eu. Asadar acolo, la nivelul T-eului se desparte teava individuala de teava comuna.
Contorul pentru apa nu poate fi montat in acel T-eu. Unii si-au montat apometrul individual, pe teava orizontala, la 20-30 cm de T-eu, iar altii l-au montat chiar la 2 metri de acel T-eu vand chiuveta pe peretele opus coloanei verticale comune.
Delimitare parte comuna
aoa
salutare,
am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)