avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate un avocat sa depunna actele de divort fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate un avocat sa depunna actele de divort fara procura si citatie nesemnata

buna ziua , poate un avocat sa depuna citatie de divort fara procura si citatie nesemnata si ce legge incalca va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:44, 19 Noiembrie 2011
citatiile se emit de instanta si nu de avocati. Actiunea de divort se depune de avocat cu procura sau de parte personal
Actiunea de divort ( pentru ca la actiune cred ca va referiti si nu la citatie), se depune de catre parte personal sau de catre mandatar/avocat numai cu procura speciala si numai in cazurile prevazute de art.614 c.proc.civ, iar daca actiunea este nesemnata, aceasta lipsa poate fi complinita la primul termen de judecata.
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Mai adaug faptul ca in situatia in care de exemplu , partea reprezentata prin avocat -procurator are resedinta in strainatate, nu este suficienta numai procura speciala ,ci si dovezile ( inscrisuri) privind resedinta din tara pe al carei teritoriu se afla partea respectiva.


Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
da asa este (actiunea de divort) sotia mea a-fugit in strainatate cu copii si avocata eii a-depus actiunea de divort fara nici o procura ese legal ce-a
facut am avut si prima infatsare si nu sa prezentat

Legal nu trebuia primita o astfel de actiune, insa iata se pare ca vigilenta celui care a primit o astfel de actiune a fost "scazuta"...
la prima infatisare judecatorul a mentionat cum s primit actiunea la regisratura si cine a depuso avocatul meu azis ca intra multe persoane eu cred sa astept pina la a2 infatisare si daca nu se iau masuri in vederea actiunei am sa sun la DNA

Alte discuții în legătură

Judecata in lipsa mea jus7m jus7m am inaintat divortul si am primt termen in luna noiembrie totul a fost ok pana cand am gasit sa plec din tara la munca in strainatate ,am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)
Falsul in decleratii sperantagabi sperantagabi faptul ca intrun proces de divort isi inputerniceste un avocat , in fata unui notar , unde i se pune in vedere ca est obligat sa se prezinte la instanta ... (vezi toată discuția)