avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Exercitarea profesiei de consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Exercitarea profesiei de consilier juridic

Buna ziua,
Cum sa incep? Am terminat facultatea de drept, dar spre rusinea mea nu prea am invatat in timpul ei. As vrea daca poate cineva sa-mi spuna ce ar trebui sa invat pentru exercitarea profesiei de jurist la o societatea mica pentru inceput, adica sincer va spun ca nu stiu de unde sa incep si unde sa termin. As vrea sa fac ceva, sa invat, dar nu stiu ce, dreptul comercial, fiscal, civil, muncii, toate? Autori ceva stiti? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 16:37, 20 Noiembrie 2011
Incepeti cu legea si statului consilirilor juridici.
Cat priveste bagajul de cunostinte ale unui jurist, acesta trebuie sa fie vast de la civil la penal, de la comercial la comunitar si vamal, dreptul muncii..... cam tot ceea ce s-a studiat in facultate cu modificarile actuale.
Si apoi mai este si problema stagiauturii si a definitivatului...
Si inca ceva, cu privire la autori, studiatii pe cei din bibliografia pentru examenul de definitivat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
adelaida_07, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Ce carti ar trebui sa cumpar, adica de ce autori, imi puteti recomanda ceva?
Pentru inceput accesati pe net codurile pentru a va familiariza cu ele. Cu o cautare simpla pe google alegeti cu care doriti sa incepeti, mai aruncati un ochi si pe cursuri pentru explicatii, si spor la treaba......
adelaida_07 a scris:

Incepeti cu legea si statului consilirilor juridici.

Legea 514/2003 trebuie studiata, statutul consilierilor juridici nu exista, exista doar statutele diferitelor asociatii profesionale ale consilierilor juridici.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic la primarie palomita palomita Am terminat de curand Fac. de drept si as avea posibilitatea sa ma angajez pe o perioada determinata, cat timp jurista este in concediu de crestere al ... (vezi toată discuția)
Atributiile unui jurist AnaMariaIacob AnaMariaIacob Buna seara ! Am si eu o intrebare ... Recent l\'am rugat pe tatal meu sa ma lase (ca proba) sa fiu \\"jurist\\" firmei lui ... ideea este ca eu nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Ce presupune sa fii consilier juridic? anca_f anca_f anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un ... (vezi toată discuția)