avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa-mi raspundeti la dilema mea- incredintare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa-mi raspundeti la dilema mea- incredintare copil

In urma cu 1,5 ani sotia mea a parasit domiciliul conjugal lasand in grija mea pe copilul nostru in varsta de 7 ani.Intrebarea mea este: poate sotia mea sa obtina custodia copilului avand in vedere faptul ca in decurs de 6 luni l-a sunat doar o singura data?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Ela74, utilizator
Copiul avand 7 ani, poate fi ascultat(se asculta copiii peste 10 ani, dar daca e bine dezvoltat, cu acordul parintilor, etc, poate fi ascultat si cel sub 10 ani). De asemenea, puteti cere o ancheta mai complexa- o evaluare psihologica a copilului, de catre protectia Copilului.In masura in care ati reusit sa aveti grija de coplil pana acum, va descurcati si pe viitor. Important este sa se realizeze interesul copilului, sa creasca intr-un camin unde sa aiba parte de stabilitate, caldura si toate ce ii sunt necesare unei cresteri armonioase.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
LORELA UNGURIANU, Avocat
Daca faceti aceasta dovada in instanta nu va putea obtine ea custodia copilului. Dar vedeti ca 7 + 1,5 = 8,5 si copilul poate fi audiat de judecator la Completul de minori. Daca Dv. rezolvati cu brio "interesele minorului", copilul va ramane la Dv. Inca ceva sa nu cautati in instanta sa arucati cu noroi in sotia Dv. , nu va avantaja la pronuntarea hotararii. Va sfatui sa va angajati un avocat bun.
asa voi face,multumesc foarte mult pentru raspuns
D-na av.Lorela, eu am un caz la Focasani unde minorul de 8 ani a fost audiat fara consitamantul parintelui ce nu ia fast data custodia,,, dar in prezenta unui psiholog. Scuzati interventia. Cazul unserului la Iasi l-am rezolvat cu succes, dece ? pentru ca tatal copilului a facut cum l-am sfatuit Sa-si apere sansa prin atitudinea sa politicoasa fata de sotie si, rezolvarea intereselor minorului (minorul 6 ani).Ok.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Da, nu trebuie sa aruncati cu noroi in sotie. Nu uitati, cand prezentati cazul instantei, prezentatil din punctul de vedere al minorului, nu al dvs. Este o greseala uzuala a parintilor care nu au avocat sa prezinte in instanta pararea lor, din punctul lor de vedere. Instanta vede doar interesul superior al copilului.

Alte discuții în legătură

Custodie copil claudiaalex claudiaalex Buna ziua, am doi copii si am divortat, sotia a castigat custodia copiilor, dupa un timp sotia mi-a dat un copil mie . Copilul este la mine deja de un an este ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara stefan1978 stefan1978 Buna seara,am o intrebare in legatura cu aceasta institutie daca ii pot spune asa.Sunt in divort cu sotia mea,avem un baiat in varsta de 7 ani,in luna iunie am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)