avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Permis de munca Germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Permis de munca Germania

Buna ziua,

Am aplicat in Germania pentru diverse posturi de ingineri constr/tehnicieni, eu absolvind Fac. de Constructii si avans si ceva experienta in domeniu. Am avut si niste interviuri telefonice, dar cam toate discutiile se blocheaza la intrebare referitoare la inceputul perioadei de lucru. Cum pot eu sa spun in cat timp imi pot incepe munca din moment ce nu stiu in cat timp se elibereaza permisul de munca?

In functie de ce dureaza mai mult/mai putin eliberarea acestui Arbeitserlaubnis (permisul de munca)?

Imi puteti spune va rog daca acesta este demersul lucrurilor pentru obtinerea unui permis de munca?
Se inchiriaza o locuinta, se incheie un contract de inchiriere si copia dupa contract se depune la biroul de evidenta al populatiei (Einwohnermeldeamt). Dupa ce se primeste hartia care indica domiciliul in Germania,(Anmeldebescheinigung), se depune cererea de stabilire la autoritatea de straini locală (Auslanderbehorde ).
Nu prea stiu care este in continuare mersul lucrurilor...dar nu inteleg pentru inchirierea unui apartament nu trebuie prezentate o dovada a unor mijloace financiare care asigura cumva nivelul de trai, pentru ca fara un job cine iti inchiriaza un apartament? Se presupune ca actele pentru permisul de munca se depun dupa ce se obtine acest Anmeldung.
Pentru obtinerea permisului de munca te prezinti la ZAV de care apartii si vei solicita impreuna cu angajatorul eliberarea unui permis de munca. (Se completeaza solicitarea pentru permis, oferta de angajare a angajatorului, chestionar completat de catre anjator in leg cu conditiile de munca si anmeldung).
Cat timp se asteapta pentru acest permis de munca? In tot acest timp, angajatorul poate sa se reorienteze spre alt candidat pe motiv ca ar dura prea mult?
Contractul de munca se semneaza cand esti in posesia permisului de munca?

Va multumesc,
Larisa

Alte discuții în legătură

Locuinta anl si mostenire casa. Cristian Bebe Cristian Bebe Buna ziua , As dori sa va adresez 2 intrebari si sper sa pot primi si raspuns, dar intai sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba. O persoana ( X ) ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa in germania cocaemidor cocaemidor Buna seara.I-mi poate spune cineva cu exactitate daca pot deschide un PFA doar dupa o luna de la sosirea mea in Germania?Sau trebuie sa astept ca si pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit si angajat in germania?? DankePFA DankePFA Buna ziua, 1. Este permis sa ai in Romania un PFA la Norma venit cu Caen 6202 si concomitent sa fii angajat cu carte de munca in Germania (norma intreaga ... (vezi toată discuția)