avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA Norma venit SI angajat in Germania??
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA Norma venit SI angajat in Germania??

Buna ziua,

1. Este permis sa ai in Romania un PFA la Norma venit cu Caen 6202 si concomitent sa fii angajat cu carte de munca in Germania (norma intreaga sau partiala)? Unde sa ma interesez in Romania si unde in Germania? Am buletin de Romania dar locuiesc si lucrez de 6 ani in Germania.
2. Daca este permis asa ceva, taxele pt PFA se vor plati in Romania si pt contractul de munca din Germania as plati taxele de angajat in Germania? Stiu ca prin declaratia A1 obtinuta in Romania evit impozitarea pt PFA si in Germania.
3. Unde am rezidenta fiscala in acest caz?
4. PFA ul factureaza numai in strainatate catre 2 clienti (din USA si din Germania - altul decat Firma unde e contractul de munca).
Activitatea pe PFA se desfasoara la sediul clientului, deci in strainatate; asta inseamna ca nu sunt prezent 183 zile pe an in Romania, este vreo problema? Ori Mai bine declar ca voi lucra si din Romania? As vrea de fapt sa evit acordul asociatiei de locatari si majorarea impozitului la locuinta mea.

Multumesc anticipat pentru orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: cosmin_cimpoi , utilizator 11:40, 20 Decembrie 2017
Sunt si eu intr-o situatie similara.
Impozitul nu s-a majorat pentru ca activitatea este la sediul clientului.

Eu intentionez sa plec in Germania in februarie si acolo sa ma angajez full time. Problema este ca trebuie sa imi pastrez PFA ul de consultanta inca 4 luni pentru finalizarea unor contracte in derulare in Romania cu clienti din SUA. Si familia se muta inGermania undeva in aprilie.

Din cate am inteles in ianuarie trebuie sa depun chestionarul la ANAF pt. stabilirea rezidentei fiscale.

As dori sa platesc impozite pt PFA in RO si sa platesc impozite separat pt contractul de munca full time in Germania. Dar se pare ca ANAF are ultimul cuvant.

Sun dispus sa platesc pentru consultanta pe acest subiect in cazul in care cineva stie cum as putea sa realizez scenariul de mai sus!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii cu un nerezident LumiCatanus LumiCatanus Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Persoana juridica romana vrea sa incheie un contract de prestari servicii cu un ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala in stat -ue svabu svabu Cunosc faptul ca cetatenii romani care se afla in strainatate de mai mult de 183 de zile au obligatia sa depuna la ANAF declaratia privind rezidenta fiscala. ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru activitate independenta OvidiuB78 OvidiuB78 Buna ziua, Am un PFA pe codul 6202, la norma de venit, neplatitor de TVA. Colaborez cu o alta firma, prestand servicii de consultata IT. Cind este cite ... (vezi toată discuția)