avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Contract prestari servicii cu un nerezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Contract prestari servicii cu un nerezident

Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
Persoana juridica romana vrea sa incheie un contract de prestari servicii cu un nerezident (german si norvegian). Ce obligatii fiscale are persoana juridica romana? Am inteles ca trebuie sa plateasca impozit pe venit, care procentul lui se stabileste prin conventia de evitare a dublei impuneri, dar tot nu am gasit care este acest procent nici in cazul germaniei, nici al norvegiei.
Se platesc si contributii sociale? Care este baza legala care reglementeaza aceste obligatii?
In speranta ca m-am facut inteleasa va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:46, 16 Iunie 2014
Persoana fizica romana este beneficiar sau prestator?
Beneficiarul este persoana juridica romana, prestatorul este persoana fizica nerezidenta.
Daca isi plateste taxele unde are rezidenta fiscala ( atentie rezidenta fiscala, nu rezidenta - unde sta el de fapt sau ce cetatenie are...) atunci sa aduca un certificat de rezidenta fiscala. Si nu mai aveti nici o obligatie.
Daca nu are asa ceva opriti cota de la noi - 16 %. Nu este obligat la alte contributii daca nu doreste sa fie asigurat in RO. Daca depaseste 183 de zile sedere in RO trebuie sa depuna chestionarul pt stabilirea rezidentei fiscale( il gasiti pe site ul anaf, la formulare fara numar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica venituri din afara ue si plecati mai mult de 6 luni din tara valentinkiperi valentinkiperi Buna ziua, Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor ... (vezi toată discuția)
Pfa roman lucru in strainatate AndreiJiligan AndreiJiligan Buna ziua, Am un pfa roman si am lucrat mai mult de 183 de zile in Germania in anul 2012, cam 189 zile . La momentul respectiv nu am realizat ca am ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)