avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie unica venituri din afara UE si plecati mai ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie unica venituri din afara UE si plecati mai mult de 6 luni din tara

Buna ziua,

Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor impozita? Unde ar trebui sa le completez in declaratia unica?
Multumesc.
Cu stima,
Vali.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:15, 19 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana fizică rezidentă în România care pleacă din ţară pentru o perioadă de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive are obligaţia completării formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România” si depunerii cu 30 de zile înaintea plecării din România la organul fiscal competent unde îşi are domiciliul fiscal.
Organul fiscal analizează îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă în funcţie de situaţia concretă a persoanei fizice, luând în considerare prevederile convenţiei de evitare a dublei impuneri sau prevederile Codului fiscal, după caz, precum şi documentaţia prezentată, respectiv formularul “Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”, orice alte documente ce pot sta la baza determinării rezidenţei persoanei fizice, precum şi, după caz, certificatul de rezidenţă fiscală emis de autoritatea fiscală străină sau un alt document eliberat de către o altă autoritate decât cea fiscală, care are atribuţii în domeniul certificării rezidenţei fiscale conform legislaţiei interne a acelui stat, în original sau în copie legalizată, însoţit de o traducere autorizată în limba română.
În termen de 15 zile de la depunerea formularului, organul fiscal transmite persoanei fizice “Notificarea privind îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă potrivit prevederilorart. 7 şi art. 59 din Codul fiscal sau ale Convenţiei de evitare a dublei impuneri, încheiată între România şi …………………….., de către persoana fizică plecată din România pentru o perioadă mai mare de 183 de zile” şi stabileşte dacă aceasta are în continuare obligaţie fiscală integrală în România sau va fi scoasă/menţinută din/în evidenţele fiscale. În cazul obligaţiei fiscale integrale, persoana fizică rezidentă este supusă în continuare impozitului pe venit pentru veniturile obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României.
Si apoi veti vedea daca mai depuneti sau nu declaratia unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea rezidentei fiscale in strainatate pt persoane fizice elenamartinez elenamartinez Buna ziua! conform nuçoului cod fiscal rezidentii romini din alte tari trebuie sa anunte stabilirea rezidentei fiscale in tara unde se afla. Situatia mea ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)
Necompletare chestionar stabilire rezidenta fiscala florali florali Buna ziua, Ce se intampla daca pana acum nu am mai depus un ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea/sosiread ... (vezi toată discuția)