avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent- divort; partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent- divort; partaj

Maine am prima infatisare la procesul de divort inaintat de mine pentru vina exclusiva a paratului. Sotul m-a anuntat ca nu se va prezenta la proces. Nu a trimis nicio preintampinare prin care sa isi motiveze absenta ca intemeiata. Ce se va intampla in acest caz? Se va amana procesul sau se va pronunta divortul in lipsa?
Cel mai recent răspuns: Elena987 , utilizator 20:40, 2 Octombrie 2008
Se poate pronunta divortul si in lipsa paratului , daca acesta refuza sa se infatiseze , este suficient ca acesta sa fie legal citat sa si semneze ca a primit citatia.
Ramane in sarcina reclamantului sa probeze ca relatiile de familiei erau grav afectate , in acest sens putand utiliza orice mijloc de proba.
daca procedura este legal indeplinita si sotul nu se va prezenta, trebuie sa fiti pregatita sa propuneti probe:acte (certificat de casatorie in original, copie de pe certificatele de nastere ale copiilor, daca exista), ca re obicei se depun odata cu cerea si martori, cu care sa probati motivele de divort (pot fi si rude)
in situatia in care exista minori si cereti incredintarea acestora solicitati efectuarea anchetei sociale la domiciliu si de asemenea trebuie sa depuneti adeverinta de venituri a dvs si a sotului pt stabilirea pensiei alimentare
Procedura a fost indeplinita conform legii. El a primit citatia, aflandu-se in continuare in locuinta familiei din care m-a dat afara impreuna cu fata noastra majora. Pensia de intretinere (fata continua studiile) pentru ea o cer eu sau pentru ca e majora trebuie sa depuna ea actele si sa incepem un nou proces? Presupun ca aceasta pensie nu poate depasi 25% din salariul lui, chiar daca ea urmeaza 2 facultati, nu? Si de asemenea nu pot avea pretentia decat la jumatate din bunuri... cu toate ca am incercat din rasputeri sa il determinam sa ne ajute si el la cheltuielile din casa.
Dvs aveti dreptul de a reveni la locuinta comuna .Pensia de intretinere trebuie ceruta de fiica majora , ea are calitate procesuala activa , si va trebui sa faca dovada ce este in continuarea studiilor.
Se poate cere aceasta pensie de intretinere si in cadrul procesului de divort , fie pe cale separata , cu o actiune in stabilirea cuantumului pensiei de intretinere adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul!
Dvs puteti face dovada ca ati adus un aport mai mare in achizitia bunurilor comune.
Pensia de intretinere nu poate depasi 1/4 din veniturile cu caracter permanent ale tatalui , putand fi chiar mai mica , acela este pragul maxim.
Multumesc pentru raspunsuri.
Stiu ca am dreptul sa revin la locuinta comuna insa avand in vedere tratamentul violent la care am fost supusa pe perioada casniciei si mai ales in ultima perioada, ne este teama sa mai revenim acolo. Ne-am dus de cand am depus cererea de divort numai de 2 ori pentru a ne mai lua cele necesare, mai ales ca fata este studenta si are nevoie de carti. Eu vreau acel imobil, am pretentie doar la valoarea care mi se cuvine din el si din masina.

Alte discuții în legătură

Posibil partaj Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta maria_ioana maria_ioana Buna ziua, Am si eu o intrebare, va rog: daca am domiciliul intr-un judet si flotant in alt judet imi pot da fostul sot in judecata pentru neplata pensiei ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor! urgent! florentinaaflorea florentinaaflorea sunt in divort cu a doua mea sotie,cu care am un copil de 5 ani..mentionez ca mai am un copil dintr-o casatorie anterioara caruia ii platesc pensie ... (vezi toată discuția)