avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accidentul usor se declara, se inregistreaza?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accidentul usor se declara, se inregistreaza?

Va rog mult sa ma ajutati cu aceasta informatie. O persoana care a suferit un accident, care nu a necesitat decat putin spirt si un pansament, se declara la ITM?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:09, 4 Octombrie 2021
nu cred, eventual se trece in registrul de evidenta a accidentatilor? (nu sunt sigur, presupun)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Accidentul usor , se inregistreaza in registru de acc. usoare, nu se anunta ITM.
Se poate intampla sa aveti un control ITM, si gaseste lucratorul pansat. Sigur , va fi intrebat unde s-a ranit, si daca declara ca , la locul de munca, va trebui sa aratati registru completat cu incidentul inregistrat.
Trebuie sa aveti patru registre, sau macar 2-3 foi din fiecare atasate la dosarul ssm.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin accident de munca, potrivit legislatiei in vigoare, se intelege vatamarea violenta a organismului uman care are loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile, invaliditate ori deces - art. 5 din legea 319 din 2006.
In cazul dvs. nu se pune problema informarii I.T.M.
Completati registrul de accidente usoare pentru a sta linistit in cazul in care aveti un control innopinat sau poate va reclama o persoana.


Ce trebuie facut in cazul in care angajatul anunta firma ca a avut un accident rutier, pe traseul inspre lucru, in accident doar masina a fost vatamat :D, el neavand nici o zgarietura. Trebuie sa-l luam in evidenta ca si accident usor
DA.

Alte discuții în legătură

Accident de munca gicuro12 gicuro12 as vrea sa stiu daca a trecut mai mult de sase luni de la producerea unui accident el mai poate fi declarat ca accident de munca ? (vezi toată discuția)
Accident din cauze patologice Anca1983 Anca1983 Bună seara. Va rog sa imi explicați ce demersuri trebuie făcute de către specialistul ssm la ITM în cazul în care un angajat, cu probleme de sănătate ... (vezi toată discuția)
Accident vascular cerebal Catapeta Catapeta Accident vascular cerebral urmat de deces. Acesta s-a produs in timpul pauzei de 45ore (sofer tir). Se poate considera accident de munca? (vezi toată discuția)