avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CONTABIL PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CONTABIL PFA

Buna ziua,are dreptul un contabil care detine PFA sa semneze toete documentele fiscale inclusiv bilantul anual al unei firme, daca acest contabil nu este expert contabil ci doar economist cu studii superioare?
Cel mai recent răspuns: elenailie , utilizator 19:12, 23 Noiembrie 2011
da daca este angajat cu CIM la aceasta firma
dar daca vrea sa tina contabilitatea mai multor firme carora sa le elibereze si facturi pentru serviciile prestate, poate daca nu este expert contabil sa semneze toate documentele fiscale?
nu poate.
Factura pentru servicii prestate poate sa elibereze numai daca este contabil autorizat sau expert contabil deci membru CECAR. Daca nu trebuie sa fie angajat cu CIM.
Multumesc frumos, dar mai am o intrebare, Cum se obtine calitatea de contabil autorizat ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
da este legal ,mergeti la ORC cu licenta si solicitati codul caen de contabilitate si alte servicii, puteti semna bilanturi pana la CA de 119.000 lei peste va faceti contract de munca dar restul serviciilor le decontati pe PFA. SE permit economistilor licentiati sa si faca PFA decat sa muncesca la negru, e LEGAL.

Alte discuții în legătură

Infiintare srl niko79 niko79 Buna ziua! Sunt economist si as vrea sa imi inffintez un SRL si sa facturez serviciile de contabilitate clientilor (contabilitate completa, declaratii, ... (vezi toată discuția)
Cod caen anelene anelene Care este codul CAEN care trebuie declarat la Oficiul de comert pentru a desfasura activitate de cenzor ? In cazul unui PFA ? Care este modalitatea ... (vezi toată discuția)
Doua coduri magyari magyari Unei firme care va deschide un fast-food, ii ajunge codul 5610 - Restaurante ?, avand in vedere ca eu nu am gasit altceva mai apropiat acestui domeniu de ... (vezi toată discuția)