avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consultatie in ceea ce priveste depunerea cartii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consultatie in ceea ce priveste depunerea cartii de munca

Consultatie..!
Dragii mei cei priceputi in ale legilor ,mai am o problema( nu ca pe celelalte le-am rezolvat),unde imi depun cartea de munca astfel incat sa imi achit asiguarile sociale,si daca aveti o idee de suma care trebuie sa o platesc?Nu pot beneficia de somaj din cauza deosebitilor domni care au fost in conducerea scolii la care am lucrat(vezi subiectul dezbatut )
Servici inca nu am gasit fiindca dupa 16 ani in invatamant cu greu ma pot adapta noilor cerinte ale pietei.Va doresc numai bine!
Cu mult drag ,desi nu va cunosc!
Cel mai recent răspuns: catanet , utilizator 13:19, 3 Octombrie 2008
Puteti incheia un contract de asigurare cu casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul dvs.
De asemenea, puteti incheia un contract de asigurare si cu AJOFM, Casa de Sanatate.
Venitul lunar minim din contractul de asigurare este salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata.
Din cate stiu eu AJOFM nu face contracte cu peroane fizice neautorizate.
@adelaida_07:
Este vorba de contract de asigurare cu AJOFM, pentru a putea beneficia de indenizatie de somaj, asa cum se incheie cu Casa de Pensii sau cu cea de sanatate.
@Din Legea 76/2002:
Art. 20. - Se pot asigura in sistemul asigurarilor pentru somaj, in conditiile prezentei legi, urmatoarele persoane:
a) asociat unic, asociati;
b) administratori care au incheiat contracte potrivit legii;
c) persoane autorizate sa desfasoare activitati independente;
d) membri ai asociatiei familiale;
e) cetateni romani care lucreaza in strainatate, conform legii;
f) alte persoane care realizeaza venituri din activitati desfasurate potrivit legii si care nu se regasesc in una dintre situatiile prevazute la lit. a)-e).
Art. 22.- (1) Persoanele prevazute la art. 20 pot incheia contract de asigurare pentru somaj cu agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au cel putin varsta de 18 ani si sunt asigurate in sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
(2) Venitul lunar pentru care se asigura persoanele prevazute la art. 20 nu poate fi mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara.

Asa mi s-a motivat si mie cand mi s-a spus ca o persoana fizica poate face un astfel de contract.
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Pai cam asta este ideea ................sa realizezi venituri din activitati legale, pe care sa le si dovedesti ( ex contract de colaborare ).....................si poti face contract cu AJOFM.
Nu poti sta acasa si sa platesti contributia la somaj fara sa faci dovada realizarii de venituri, spre deosebire de CNPAS unde se poate face un contract de asigurare.
La somaj acest contract nu se face cu o persoana fizica dornica sa plateasca contributia un an si apoi sa ceara indemnizatie de somaj.
Dar poate ma insel eu..................
@adelaida_07:
Si-au revenit cei de la ALOFM. Mi-au confirmat ca nu pot incheia contracte de asigurare cu AJOFM persoanele fizice care nu obtin venituri legale.
Deci nu v-ati inselat, ati avut dreptate!

@catanel:
Puteti incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii (29% din suma asigurata care nu poate fi ai mica decat salariul minim brut pe economie) si cu Casa de Sanatate.

Alte discuții în legătură

Contract asigurare somaj suparattul suparattul Buna seara! Tatal meu (lacatus mecanic) este in a 12-a luna de somaj. Mai are un an pana la pensie. Poate incheia, in continuare, un contract de asigurare ... (vezi toată discuția)
Salutare ContSters363982 ContSters363982 Buna ziua, De 3 ani sunt in co. fara plata, am lucrat ca as. med. m-ar interesa daca dupa terminarea co as putea sa merg cu cartea de munca in continuare ... (vezi toată discuția)
Pot sa intru in somaj daca platesc cas-ul? Mona2003 Mona2003 Cum pot sa intru in somaj daca platesc CAS-ul (Contributia de Sanatate) ? Multumesc! (vezi toată discuția)