avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sunt functionar public, pot sa fiu si administratorul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sunt functionar public, pot sa fiu si administratorul unei societati?

sunt functionar public, cu un salariu derizoriu. Intentionez sa iau spre administrare o firma. Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca as putea avea probleme. Postul pe care il ocup nu are nicio legatura cu firma sau activitatea pe care ar urma sa o desfasor ca administrator de firma. Intentionez sa-mi pastrez si postul de functionar, cel putin ptr. un timp. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:28, 25 Noiembrie 2011
Puteti desfasura activitate in mediul privat cu conditia ca aceasta activitate sa nu intre in conflict cu atributiile de functionar public.
Consultati in acest sens prevederile Legii nr. 161/2003, republicata, privind unele mãsuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitãtilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Va multumesc.
Teoretic DA.
Practic va creati MARI probleme.
@giv: de ce isi creaza MARI probleme?? Atata vreme cat firma respectiva nu are treaba cu institutia publica unde isi desfasoara activitatea... chiar nu vad ce are de-a face "padurea cu prefectura" :D Inca n-ati vazut inspectori fiscali care au cate o fabrica de nasturi??:)) Serios, acum, daca firma si institutia publica n-au de-a face una cu alta (pana la situatia in care functionarul public in cauza sa nu semneze vreun contract de incredintare a unei achizitii publice firmei respective), chiar n-are nici o treaba.
@Kyandra
Sincer sa fiu chiar NU am auzit de asa ceva si cunosc mii de functionari din varii domenii. NU a avut nimeni acest curaj. Am auzit sa faca frme pe numele sotiilor, mamelor, tatilor, cumnatilor, fratilor s.a.m.d. pe care le administreaza din umbra dar sa se afiseze direct NICIODATA.
Cine e nebun sa faca asa ceva cand planeaza restructurarile la orice pas.
Acest aspect ar face ca persoana respectiva sa fie pusa prima pe lista de restructurari.

Alte discuții în legătură

Contract de munca atat la stat, cat si la privat, simultan? Krozi Krozi Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea speta: Am un contract de munca, cu timp partial si cu timp inegal de lucru, la o firma privata pe ... (vezi toată discuția)
Debutant, treapta de salarizare ma88 ma88 buna ziua , sunt angajata in cadrul Primariei din 15.07.2009 , ca referent debutant , ce pasi trebuie urmati pt a fi trecuta pe o alta treapta de salarizare ... (vezi toată discuția)
Blocare- deblocare post fp carmenbucur carmenbucur Situatie : Cineva dintr-o institutie publica urmeaza sa sustina un post de director la o alta institutie, deci postul respectiv devine post temporar vacant ... (vezi toată discuția)