sunt functionar public, cu un salariu derizoriu. Intentionez sa iau spre administrare o firma. Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca as putea avea probleme. Postul pe care il ocup nu are nicio legatura cu firma sau activitatea pe care ar urma sa o desfasor ca administrator de firma. Intentionez sa-mi pastrez si postul de functionar, cel putin ptr. un timp. Multumesc .
Puteti desfasura activitate in mediul privat cu conditia ca aceasta activitate sa nu intre in conflict cu atributiile de functionar public.
Consultati in acest sens prevederile Legii nr. 161/2003, republicata, privind unele mãsuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitãtilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
@giv: de ce isi creaza MARI probleme?? Atata vreme cat firma respectiva nu are treaba cu institutia publica unde isi desfasoara activitatea... chiar nu vad ce are de-a face "padurea cu prefectura" :D Inca n-ati vazut inspectori fiscali care au cate o fabrica de nasturi??:)) Serios, acum, daca firma si institutia publica n-au de-a face una cu alta (pana la situatia in care functionarul public in cauza sa nu semneze vreun contract de incredintare a unei achizitii publice firmei respective), chiar n-are nici o treaba.
@Kyandra
Sincer sa fiu chiar NU am auzit de asa ceva si cunosc mii de functionari din varii domenii. NU a avut nimeni acest curaj. Am auzit sa faca frme pe numele sotiilor, mamelor, tatilor, cumnatilor, fratilor s.a.m.d. pe care le administreaza din umbra dar sa se afiseze direct NICIODATA.
Cine e nebun sa faca asa ceva cand planeaza restructurarile la orice pas.
Acest aspect ar face ca persoana respectiva sa fie pusa prima pe lista de restructurari.