Buna ziua,
Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea speta:
Am un contract de munca, cu timp partial si cu timp inegal de lucru, la o firma privata pe functia cod cor 242104. Contractul se va incheia pe 01.08.2025.
Zilele acestea am sustinut un examen(concurs) pentru ocuparea unei functii publice, respectiv "Consilier achizitii publice", la o Institutie de stat.
Intrebarea mea este: am voie sa am ambele contracte, sa lucrez in acelasi timp la o institutie publica cat si la o societate privata, atata timp cat atributiile pe care le am la societatea privata, nu au nici o legatura cu atributiile pe care le-as avea la institutia publica?
Va multumesc!
Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Multumesc frumos pt raspuns!
Stiu ca, teoretic, se poate, doar ca fiind vorba de funtionari publici, se pune problema de conflict de interese, etc ... Unii spun ca, cf codului de conduita al functionarilor publici, n-as avea voie. Altii spun ca daca nu exista conflict de interese, am voie. Eu am incercat sa explic ca in fisa postului de la firma privata nu exista atributii care sa afecteze in vreun fel functia publica, am si dat o copie dupa fisa postului, dar ... parerile sunt impartite... si am fost sfatuita "cel mai bine renunt la ctr. de la firma"...
Funcţionarii publici pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.