avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public angajat la ONG
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public angajat la ONG

Sunt angajata ca functionar public intr-o institutie de stat cu atributii in domeniul protectiei persoanelor cu handicap (coordonare metodologica centre persoane cu handicap ). As dori sa-mi iau concediu fara plata de la acesta institutie si in acest timp sa ma angajez cu contract de munca la o Fundatie ce se ocupa tot cu protectia persoanelor cu handicap. As putea face acest lucru? Stiu ca se pune problema conflictului de interese, este cazul si aici? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 25 Ianuarie 2014
Legea nr.161/2003 prevede:
Art. 96 (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
Multumesc pentru raspuns dar aveam nevoie de un raspuns mai concred pentru ca legea am citit-o. Sa inteleg ca daca fisa postului de la cele doua locuri de munca are elemente comune intru in conflict de interese, iar daca nu au atributii similare pot sa ma angajez??
Din textul de lege reiese clar ca nu va puteti angaja decat în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.

Avand in vedere ca sunteti functionar public intr-o institutie de stat cu atributii in domeniul protectiei persoanelor cu handicap mi va puteti angaja la o Fundatie ce se ocupa tot cu protectia persoanelor cu handicap.

Pentru un raspuns mai competent va puteti adresa ANFP-ului- = Agenţia Naţionala a Funcţionarilor Publici cu sediul in Strada Eforie, Nr. 5, sector 5, Bucureşti, România
[ link extern ]
andreea_das a scris:
Stiu ca se pune problema conflictului de interese, este cazul si aici?

Nu este vorba despre conflict de interese. Dacă veţi proceda aşa cum aţi scris în primul mesaj, vă veţi afla în situaţie de incompatibilitate.
Daca domeniul de activitate al fundatiei ar fi altul, ar fi posibila suspendarea din functia publica si angajarea cu contract individual de munca pe perioada suspendarii ?

Alte discuții în legătură

Asociat srl si functionar public lee_vue lee_vue Art. 96. - (1) Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în ... (vezi toată discuția)
Angajat la privat si functionar public lee_vue lee_vue angajat la privat urmeaza sa fie numit in functie (functionar public, in urma unui concurs). exista posibilitatea unui \\"transfer\\" (ar fi vreun ... (vezi toată discuția)
Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)