avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Asociat SRL si functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Asociat SRL si functionar public

Art. 96. - (1) Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postulu.
(Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice)

ce inseamna (concret, cu exemple daca se poate) "pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile... potrivit fișei postului"?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 15 Noiembrie 2014
ce inseamna "... legătură directă sau indirectă..."?
De exemplu , o persoana este functionar public si este , de exemplu, inspector de munca. El poate ocupa in sectorul privat o functie de sofer, de contabil, de inginer etc., altfel spus orice alta functie care nu are legatura cu atributiile sale de inspector.

Art.96 alin.1 este din Legea 161/2003 si nu din Legea 284/2010.
inspectorul de munca, sau un inspector (ANAF), poate fi asociat intr-o firma (CAEN comert)?
Poate fi , dar se va putea crea un conflict de interese.

Art. 79 din Legea nr.161/2003 :
(1) funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
a) este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial;
......
as intelege ca daca srl-ul la care este asociat inspectorul si institutia publica in care lucreaza sunt in arii diferite de competenta (dpv inspectia mincii, ANAF) ar fi exlusa practic nu numai incompatibilitatea, dar si crearea de conflict de interese (exemplu, asociat in olt, functia publica in bucuresti).

Alte discuții în legătură

Angajat la privat si functionar public lee_vue lee_vue angajat la privat urmeaza sa fie numit in functie (functionar public, in urma unui concurs). exista posibilitatea unui \\"transfer\\" (ar fi vreun ... (vezi toată discuția)
Functionar public - 2 locuri de munca: incompatibilitate sau conflict de interese? emia emia buna seara, daca poate sa imi raspunda cineva::) functionar public cu atributii de control ( in domeniul sanatatii publice), poate sa lucreze si la al ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate sau nu? calinissimo calinissimo Buna ziua! Candidez pentru un post de functionar public si detin un SRL la care ocup functia de administrator (neremunerat).Sunt deasemenea si asociat ... (vezi toată discuția)