avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajat la privat si functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajat la privat si functionar public

angajat la privat urmeaza sa fie numit in functie (functionar public, in urma unui concurs).

exista posibilitatea unui "transfer" (ar fi vreun avantaj?), sau pur si simplu renunta la privat ("cu acordul partilor")?
Cel mai recent răspuns: lee_vue , utilizator 09:44, 27 Noiembrie 2014
Nu exista modalitatea de transfer de la o institutie privata la o institutie publica.In cazul prezentat mai sus se renunta la locul de munca din privat cu acordul partilor.
art.96 din Legea nr.161/2003 :
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
..........

Prin urmare, puteti desfasura activitate in sectorul privat daca aceasta nu are legatura egătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public.
exemplu: COR 263106 ECONOMIST IN GESTIUNEA ECONOMICA la privat, inspector (inspectie fiscala) functie publica (privatul un afara competentei teritoriale a inspectorului).

cine stabileste "are/nu are legatura directă sau indirectă"?
Probabil ca sefii functionarului public stabileste. In speta mentionata de dvs, eu consider ca nu ar exista incompatibilitate sau conflict de interese.
in dosarul de angajare, in speta mentionata, se cere Decizie incetare CIM, fara motiv.
in fine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Situatie de incompatibilitate ? normator normator REVIN CU rugamintea pentru SUBIECTUL neelucidat ,,Daca un functionar public (inspector debutat), functie de executie, poate desfasura si activitatea de expert ... (vezi toată discuția)
Functionar public leo92 leo92 Un functionar public, la primarie, poate conduce contabilitatea la un SRL? (vezi toată discuția)