avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public

Un functionar public, la primarie, poate conduce contabilitatea la un SRL?
Cel mai recent răspuns: leo92 , utilizator 19:34, 27 Aprilie 2020
Legea 161/2003
Art.94
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
.....


Art. 96. - (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
....

In sectorul privat, functionarii publici pot avea c.i.m. in alte domenii de activitate care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.

In sectorul bugetar, funcţionarii publici nu pot avea raporturi de munca în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice.
Caz concret: inspector la impozite si taxe locale, in cadrul unei primarii, poate tine evidente contabile, la srl-uri, fara cim?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Mapsys Mapsys Am o nelamurire, un functionar public simplu asistent dintr-o Primarie, poate sa fie mebru composesor sau chiar membru in cosiliu de administratie al unui ... (vezi toată discuția)
Funcționar public cu pfa nachidil nachidil funcționarii publici cu funcții de execuție au voie sa detina PFA si obțină venituri? (vezi toată discuția)
Funcționar public cu pfa, ii sau pfi? ilina2017 ilina2017 Buna....sunt funcționar public în cadrul unei primării, șef de birou la taxe si impozite locale. Pot sa imi deschid un PFA ,II sau PFI in domeniul ... (vezi toată discuția)