avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

V-as ruga sa-mi spuneti cum se plateste concediul medical. Am CIM. S-a schimbat ceva in noul cod al muncii ? Cate zile se platesc integral ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 11:24, 22 Noiembrie 2011
din cate stiu eu toate zilele se platesc integral
Concediul medical se plateste in functie de codul de diagnostic inscris pe formular.
Se suporta in primele cinci zile de catre angajator iar restul de catre CASS.
Medicul de familie nu poate acorda mai mult de zece zile.
Concediul medical se plateste in functie de codul de indemnizatie. Acesta are valori de la 1 la 15 si gasiti explicatia acestora pe verso-ul certificatului.
Baza de calcul o reprezinta media zilnica a veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare concediului medical (raportate la numarul de zile efectiv lucrate in cele 6 luni).
La aceasta baza se aplica procentul aferent codului inscris pe certificat, multiplicat cu numarul de zile lucratoare din perioada concediului.
Va multumesc pt raspunsuri. Am gripa, febra. Lucrez din nou din sept. Inainte am fost in concediul de crestere a copilului, deci nu stiu cum e cu baza de calcul pt ultimele 6 luni lucrate... Cum e in acest caz ? Multumesc inca o data
Suma veniturilor pe ultimele 6 luni lucrate (inainte de concediul de cresterea copilului)/numarul de zile lucratoare din aceste sase luni*procentul aferent codului de indemnizatie

Alte discuții în legătură

Calcul medicale 23ti 23ti Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza un concediu medical, daca in ultimele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, si a ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical mihaelaancuta mihaelaancuta Care este baza de calcul pentru concediu medical? La 01.02.2017 reincep activitatea dupa incetarea concediului de crestere copil. Tot cu aceasta data intru ... (vezi toată discuția)
Concediu medical alexmirc alexmirc Va rog sa-mi spuneti cum se plateste un concediu medical de 3 sau 5 zile ( nu stiu codul ) pentru un caz de gripa? Multumesc. (vezi toată discuția)