avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... In cazul alcoolemiei RCA-ul dupa ce a despagubit, se ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

In cazul alcoolemiei RCA-ul dupa ce a despagubit, se poate intoarce impotriva mea?

In august 2010 am savarsit un accident de circulatie avand alcoolemia in sange de 0.78 prima proba si 1.30 a doua proba.Asigurarea RCA a despagubit cealalta persoana cu care am avut accidentul iar acum in luna noiembrie m-a contactat ca vrea de la mine suma cu care l-a despagubit pe respectivul. Mentionez ca si in momentul de fata nu s-a dat o rezolutie la dosarul meu penal (nici N.U.P, nici U.P).As dori sa imi spuneti daca primesc N.U.P societatea de asigurare tot isi recupereaza dauna??????Multumesc.
Cel mai recent răspuns: exclusivcip , utilizator 14:12, 23 Noiembrie 2011
da,va pot actiona in civil,separat
Alcoolemie zero nu o sa aveti.Societatea de asigurari se va indrepta in regres impotriva dvs
Da, se va indrepta impotriva dumneavoastra. Dar e o problema cu valorile alcoolemiei dvs. Aveati 0,78 probabil in aerul expirat, si avand in vedere a "2" proba de 1,30, consider ca prima proba e de 1,50. La aceste valori de alcoolemie sansele sa obtineti o scoatere sau un NUP sunt aproape inexistente.
Din pacate. societatea de asigurari are dreptul sa faca regres impotriva dvs. si sa isi recupereze prejudiciul creat.
Categoric da, pt ca asiguratorul va trebui sa-si recupereze banii de la vinovat. Avand in vedere alcoolemia dv eu nu m-as gandi sa primesc NUP. Luati in calcul o condamnare cu suspendare si anularea permisului de conducere. Acum as vrea sa stiu cine v-a sunat ca vrea banii, asiguratorul RCA sau pagubitul?

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca teomagdaioana teomagdaioana Am fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu daune materiale. Din vina mea, - constatata de politie (cnf. PV / am circulat pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat ana_abo ana_abo Pt. alcolemie 0.78 pe ce perioada se suspenda permisul? (vezi toată discuția)
Alcool la volan calculul retroactiv ContSters44042 ContSters44042 Buna ziua, am condus baut 0.6 in aer, 1.30 respectiv 1.05 dupa o ora in sange. Iata speta: m-au oprit pe la 2 amsuflat etc, m-au dus la sange la 3 prima proba ... (vezi toată discuția)