avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme apartament - pod
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme apartament - pod

Detin un apartament, iar in CF e trecut: "apartament compus din pod". Platesc impozit pe locuinta, iar cei de la primarie nu vor sa imi faca nici domiciliu, nici flotant din cauza ca scrie ca e pod. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac sa obtin domiciliul pe acel apartament sau care sunt demersurile pentru a fi recunoscut ca mansarda.
Cel mai recent răspuns: iulia_teodora , utilizator 02:10, 17 Martie 2012
dati o declaratie in forma autentica prin care in calitate de proprietar declarati ca schimbati destinatia imobilului din pod in locuinta si notati-o in cartea funciara a imobilului, registratorii OCPI ar trebui sa faca modificarile aferente in carte iar in extrasul de informare care atesta notarea imobilul ar trebui sa apara ca locuinta. declaratia costa in jur de 20 de lei iar notarea in cartea funciara 60 lei si dureaza 3 zile.
Schimbarea folosintei din pod ( anexa), in mansarda ( locuinta) se poate face pe baza unei autorizatii de amenajare si schimbare de destinatiei in locuinta mansarda.
Am avut problema similara si inca incerc sa scot o autorizatie de amenajare din pod in mansarda.
"pe plan local" functioneaza si procedura de mai sus, merita incercat.
exista text de lege privitor la obligativitatea autorizatiei de amenajare la schimbarea destinatiei imobilului, adica ati incercat sa modificati destinatia prin simpla declaratie si v-a fost respinsa cererea?
am sa incerc si eu cu declaratia notariala ;)
daca nu tine, atunci va adresati compartiment urbanism al primariei pentru o Autorizatie de construire sau (functie de cum intrati pe usa)o adeverinta din care sa rezulte ca imobilul pod si-a schimbat categoria de folosinta in locuinta (adeverinta care se inscrie in CF)
totul depunde dupa cum spunea d-l notar de registratorul de CF (apropo daca faceti declaratia notariala - poate o duce notarul la CF- "pe plan local functioneaza ;) )
in situatia dvs sunt singur ca ma intelegeti de ce nu pot si nu vreau sa dau detalii suplimentare. poate m-am exprimat gresit, nu functioneaza pe plan local, functioneaza ca practica/uzanta locala si actuala.
nu pot spune ca am cercetat chiar asiduu dar nu vad textul de lege care sa oblige la obligativitatea depunerii autorizatiei de amenajare odata cu cererea de schimbare a destinatiei bunului imobil.

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament in mansarda Nelu2017 Nelu2017 Buna ziua, pentru un apartament, in mansarda, bloc nou, in CLuj, cumpărat de la dezvoltator, prevazut in CF ca pod, se poate, in instanța , schimba si trece ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din spatiu comercial in apartament DomutaDaniel DomutaDaniel Buna ziua. Detin un spatiu comercial in orasul meu, in CF acesta este trecut ca si spatiu comercial si as dori sa-l transform in apartament. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)