avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme apartament - pod
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme apartament - pod

Detin un apartament, iar in CF e trecut: "apartament compus din pod". Platesc impozit pe locuinta, iar cei de la primarie nu vor sa imi faca nici domiciliu, nici flotant din cauza ca scrie ca e pod. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac sa obtin domiciliul pe acel apartament sau care sunt demersurile pentru a fi recunoscut ca mansarda.
Cel mai recent răspuns: iulia_teodora , utilizator 02:10, 17 Martie 2012
Problema celor de la buletine e faptul ca imobilul dvs. nu apare ca fiind un imobil cu destinatie locuinta. Dar incercati sa depuneti dosarul cu actul pe care-l aveti iar cei de la evidenta ar trebui sa va dea sa completati o declaratie pe propria raspundere ca locuiti la adresa respectiva(anexa 14 din HG 1375/2006). Declaratie este trimisa la politistul de ordine publica pentru verificari. Daca politistul, in urma verificarilor, constata ca dvs locuiti efectiv la adresa iar imobilul este cu destinatie de locuinta, ar trebui sa vi se elibereze un act de identitate.
OUG 97/2005 republicata prevede
Art. 28
(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.

Bafta!
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
bep, utilizator
M-am reintors la primarie si mi-au aratat un act pe care l-au primit anul acesta cica de la Bucuresti, cum ca nu se mai fac verificari la imobilul unde locuiesc si ca nu pot sa imi faca domiciliul intr-un pod :(
Si am mers si la doua birouri notariale unde aproape m-am certat cu domnisoarele de acolo care mi-au spus ca nu functioneaza cu declaratia in forma autentica :(
Deci, am sa incerc saptamana viitoare la urbanism, unde parca vad ca o sa ma expedieze in alta parte (vad ca asa se practica pe aici).
A! Cand am intrebat la primarie la buletine care este totusi solutia, mi-au zis sa dau primaria in instanta. Se poate asa? Care ar fi pasii?
mihaizc a scris:

dati o declaratie in forma autentica prin care in calitate de proprietar declarati ca schimbati destinatia imobilului din pod in locuinta si notati-o in cartea funciara a imobilului, registratorii OCPI ar trebui sa faca modificarile aferente in carte iar in extrasul de informare care atesta notarea imobilul ar trebui sa apara ca locuinta. declaratia costa in jur de 20 de lei iar notarea in cartea funciara 60 lei si dureaza 3 zile.

Mi-ati putea recomanda, va rog, un notar din Cluj Napoca care sa urmeze pasii descrisi de dumneavoastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament in mansarda Nelu2017 Nelu2017 Buna ziua, pentru un apartament, in mansarda, bloc nou, in CLuj, cumpărat de la dezvoltator, prevazut in CF ca pod, se poate, in instanța , schimba si trece ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din spatiu comercial in apartament DomutaDaniel DomutaDaniel Buna ziua. Detin un spatiu comercial in orasul meu, in CF acesta este trecut ca si spatiu comercial si as dori sa-l transform in apartament. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)