avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare teren

in anul 1976 , parintii mei au dobandit o casa in urma intretinerii unei persoane. conform legilor vremii respective in momentul intabularii casei , terenul aferent a trecut in proprietatea statului , noi avand doar drept de folosinta. din anul 1990 si pana in prezent , parintii mei nu au facut nici un demers de a intra legal prin intabulare si in proprietatea terenului (gradinii aferente casei). Intrebarea mea este , in confomritatea cu legislatia actuala cum se poate intra in posesia terenului respectiv , avand in vedere faptul ca impozitul este achitat la zi , in evidentele primarie figureaza intreaga suprafata , iar la cartea funciara terenu l este in continuare pe statul roman . va multumesc
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 17:50, 28 Noiembrie 2011
Puteti cere terenul aferent in baza legii 18/1991 www.avocatnet.ro/content/art...
Va adresati primariei de care apartineti si solicitati sa intocmeasca documentatia necesara ca sa propuna eliberarea unui titlu de proprietate pe terenul aferent( Il va emite prefectura judetului de care apartineti: Ordinul prefectului sau Titlu de proprietate)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
SC TOP SURVEY SRL, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
un mic amendament... ar fi bine dar mai ales util sa solicitati o masuratoare topografica si sa o depuneti impreuna cu cererea pt Ordinul prefectului la primarie (motivul acestei "cheltuieli" in plus este ca daca aveti in acte 1000mp veti primi Ordinul prefectului pe 1000mp, iar daca in teren aveti cu 50mp in plus atunci nu veti putea intabula acei peste 50mp)
Sunt judete unde masuratorile sunt facute de personalul primariilor, serviciul cadastru.
Se vor emite TP in concordanta cu realitatea din teren.
Personalul primăriilor va executa măsurătorile cu pasul sau în cel mai bun caz, probabil să găsească vreo ruletă în primărie.(stereo70, ortofotoplan la primărie?)
Apelaţi la un expert topocadastrist, care va executa lucrarea conform regulamentelor în vigoare, şi cu acest plan mergeţi la primărie.
:offtopic:
vai #-o, o parere atat de proasta despre dotarea personalului primariei... dar "sunt judete unde..." masuratorile sunt facute cu statii totale, sisteme gps profesionale in stereo 70 includ chiar si intabularea terenului... de catre "personalul primariei" cu prestari servicii sau de catre prietenii "personalului primariei" daca sunt functionari publici... (vorba banerului care tocmai imi raneste privirea "pentru o viata roz ai nevoie de putin PORTOCALIU #-o)

Alte discuții în legătură

Cadastru chiru_gabriel chiru_gabriel Subiect: cadastru In 2006 am facut cadastru la o locuinta si terenul aferent de 2900m,fata de gardul actual, de la cadastru a spus ca mai am 11m in ... (vezi toată discuția)
Teren aferent casei de locuit din mediul rural. blanarudorin blanarudorin Am mostenit o casa cu terenul aferent de la sora mamei, cu 1200 mp teren aferent, cu tot cu curtea si gradina din jur, posedand certificat de mostenitor. Am ... (vezi toată discuția)
Legea 18/91 ordinul prefectului Iooan Iooan Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar ... (vezi toată discuția)